Dobio masnu kaznu za prekršaj iako ne vozi auto

‘Ja sam invalid i dao Bog da nije tako, da mogu raditi i zaraditi koju kunu. Živim od invalidnine od 742 kune i sada me netko ni krivog ni dužnog osudi na novčanu kaznu od 2.500 kuna za prekršaj koji nisam počinio. To je nečuveno’, kaže 54-godišnji Blaž Tikvić iz Županje.

Njemu je prije nekoliko dana stigla preporučena pošiljka Prekršajnog suda u Puli, odnosno presuda donesena 3. lipnja ove godine, kojom ga se osuđuje na novčanu kaznu od 2.500 kuna jer je tog datuma oko 2.20 sati u Medulinu upravljao automobilom s 2,06 promila alkohola u krvi. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, te je dužan snositi i troškove prekršajnog postupka i alkotestiranja od 260 kuna.

Ništa u presudi ne bi bilo čudno, piše Novi list, da okrivljenik ne tvrdi da toga dana uopće nije bio u Medulinu, niti ima bilo kakve veze s tim slučajem. “Ne samo da u Puli i Medulinu nisam bio, nego automobil uopće ne vozim. Prije dvije godine imao sam moždani udar, lijeva ruka ostala mi je oduzeta i nisam sposoban upravljati osobnim vozilom”, kazao je Blaž Tikvić dodavši da je tog dana s prijateljem bio u Lipovcu i da postoje svjedoci koji mogu potvrditi njegove navode.

Podaci uzeti samo na temelju iskaza vozača?

Nije mu jasno na temelju čega je sutkinja utvrdila identitet okrivljenog. “Nevjerojatno mi je da okrivljena osoba na sudu ne mora predočiti osobnu iskaznicu, jer da ju je sutkinja tražila, vidjela bi da to nije ta osoba za koju se predstavlja. Nevjerojatno mi je da su podaci uzeti samo na temelju iskaza vozača jer se u presudi nigdje ne spominju nikakvi osobni dokumenti. Navodi se da sam radio na nekakvoj građevini, gdje se te noći jelo i pilo, što je totalni apsurd. Ja sam invalid i dao Bog da nije tako, da mogu raditi i zaraditi koju kunu. Živim od invalidnine od 742 kune i sada me netko ni krivog ni dužnog osudi na novčanu kaznu od 2.500 kuna za prekršaj koji nisam počinio. To je nečuveno”, kazao je Tikvić.

‘To je bio taj čovjek’

Sutkinja iz Pule pak odbacuje mogućnost zamjene identiteta. “To je bio taj čovjek, o tome uopće nema govora. On radi tu u građevini, u cijelosti je priznao navode optužnog akta, slučaj je riješen po žurnom postupku i ni o kakvom lažnom identitetu nema govora. Sud je postupio na osnovi optužnog prijedloga policije, a policija valjda zna koga je uhitila i dovezla na sud. Bespredmetno je uopće o tome i govoriti”, rekla je sutkinja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr