OSTAJU PRI OBUSTAVI

DOBAVLJAČI BIJESNI: Država zaštitila banke, a nad nama se i dalje provode ovrhe zbog Agrokorovih dugova

Dobavljači tvrde da su izigrani jer je država zaštitila banke i Agrokor, ali ne i njih.

Dobavljači koncerna Agrokor smatraju kako je država ‘lex Agrokorom’ zaštitila banke i koncern, ali ne i dobavljače, prenosi N1.

TODORIĆ POKRENUO ZAKON O IZVANREDNOJ UPRAVI: ‘Ponosan sam jer sve što sam izgradio, predao sam državi’

Hina iz dobro upućenih izvora doznaje kako su usprkos svemu dobavljači voljni održati funkcioniranje sustava “što su do sada i pokazivali redovitom isporukom robe bez ikakvih jamstava”. No dok su Agrokor i banke zaštićeni, dobavljač nisu te banke provode ovrhe, napominje Hinin izvor.

‘Dug Agrokora nije dug dobavljača’

Zato dobavljači više ne mogu održavati sustav, na ovaj način te ističu kako “dug Agrokora nije dug dobavljača”.

DOBAVLJAČI OSTAJU PRI OBUSTAVI ISPORUKE AGROKORU: ‘U koncernu nemamo s kime razgovarati’

Nakon što su stigle vijesti o Todorićevoj aktivaciji Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, oglasila se Koordinacija proizvođača i dobavljača koja je istaknula kako do postizanja dogovora s bankama i budućim povjerenikom ostaju pri odluci da prestaju s isporukom

‘Želimo jasno istaknuti kako tvrtke Koordinacije proizvođača i dobavljača nemaju poslovni odnos s obitelji Todorić, već isključivo s koncernom Agrokor. Proizvođači i dobavljači nemaju s kim razgovarati u koncernu jer Zakonom predviđeni povjerenik još uvijek nije stupio na svoju dužnost. Ostajemo otvoreni za razgovore s financijskim institucijama koje kreditiraju poslovanje Agrokora, ali do postizanja konačnog dogovora odluka o obustavi isporuke ostaje na snazi’, stoji u njihovu priopćenju.

Povratak na Net.hr