Play ponuda

DO PODNEVA STIGLO 948 ZAHTJEVA ZA SUBVENCIONIRANJE STAMBENIH KREDITA: / Utrka za povoljnu kupnju stana u punom jeku

Image
4.9.2017.
15:28
Play ponuda

"Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama počela je zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita. Danas do 12 sati zaprimljeno je 948 zahtjeva iz svih deset kreditnih institucija - banaka s kojima su sklopljeni ugovori o davanju subvencioniranih kredita", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da se postupak zaprimanja zahtjeva nastavlja i da će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Agencija o tijeku zaprimanja i obrade zahtjeva kontinuirano izvještavati.

shimmer fallback
shimmer fallback

APN je danas od 7,30 sati u svojim prostorijama započeo zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, koje su u ime svojih klijenata donijeli dostavljači pojedinih banaka.

APN će, naime, zahtjeve razmatrati prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava.

Kako je ranije već istaknuto, država je u proračunu za ovu godinu osigurala sredstva za tu namjenu u iznosu od 17,5 milijuna kuna.

Image
OD RANE ZORE KRENULI U UTRKU ZA SUBVENCIJE: /

Okupljali se pred APN-om kako bi među prvima osigurali jeftiniju kupnju stana ili kuće

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja krajem prošlog tjedna je objavilo da će od ukupnih sredstava namijenjenih subvencioniranju stambenih kredita veći dio, 75 posto, biti namijenjen za kupnju stana, a 25 posto za kupnju ili izgradnju kuće, dok se po pojedinoj banci isplata ograničava na ukupno najviše do 20 posto predviđenih sredstava.

U subvencioniranju stambenih kredita sudjeluju Hrvatska poštanska banka, Erste&Steiermaerkische banka, Podravska banka, OTP banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Karlovačka banka, Istarska kreditna banka Umag i Raiffeisen bank Austria.

shimmer fallback
shimmer fallback

Najnižu kamatnu stopu za kredite u eurima, od 3,04 posto, ponudio je HPB, dok je PBZ ponudo najnižu kamatnu stopu za kunske kredite, 3,35 posto.

Za subvencionirane kredite mogli su se prijaviti hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina te koji, kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri, u vlasništvu nemaju nekretninu, odnosno koji u vlasništvu imaju samo jednu nekretninu, ali je prodaju radi kupnje veće.

Tom mjerom olakšat će se otplaćivanje stambenog kredita prve četiri godine tako da će država putem APN-a bankama uplaćivati pola iznosa mjesečne rate.

Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno za gradnju kuće, čija cijena s PDV-om ne prelazi 1.500 eura po metru četvornom. Cijena može biti veća, ali se u tom slučaju razlika neće subvencionirati.

Play ponuda
Play ponuda