SRAMOTA U VUKOVARU

‘DJELO MOG BRATA VJEČNO ĆE ŽIVJETI’: Razbili spomen ploču junaka i jednog od simbola obrane Vukovara

U Vukovaru je u srijedu razbijena spomen ploča junaka Domovinskog rata i jednog od simbola obrane Vukovara, Imoćanina Velimira Đereka Sokola, a vijest o tom činu ogorčila je njegovu sestru Rajku Mikulić koja je počiniteljima poručila da je njihovo djelo bestijalni čin nerazumljiv civiliziranom svijetu.

U emotivnom priopćenju Rajka Mikulić navodi da je “ožalošćena spoznajom kako po svetom hrvatskom tlu, natopljenom krvlju hrvatskih branitelja, tlu Sajmišta i Vukovara hodaju spodobe kojima smeta kameni spomen na žrtvu hrvatskoga branitelja koji je život položio za bolji i pravedniji svijet”.

Onima koji su to planirali, sudjelovali u uništavanju ili prikrivaju one koji su to napravili, poručila je da će djelo njezina brata – hrvatski Vukovar, vječno živjeti i da će uvijek biti besmrtna njegova i žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja za neovisnu Hrvatsku.

“Ne možete vi toliko spomenika srušiti koliko ih mi iznova možemo podići”

“Ne možete vi srušiti toliko spomenika hrvatskim braniteljima koliko ih mi iznova i opet možemo podići u beskrajnoj ljubavi prema njima i njihovoj žrtvi”, poručila je za sada nepoznatim počiniteljima toga nedjela Rajka Mikulić.

Velimir Đerek rođen je u Vinjanima Gornjim. U vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku, ostavio je radno mjesto u zagrebačkom hotelu “Esplanada” i kao dragovoljac otišao u rat.  Braneći Vukovar, pogiba na Sajmištu 12. listopada 1991.  Nakon ekshumacije i identifikacije s Novog groblja u Vukovaru pokopan je uz sve vojne počasti u rodnom mjestu  23. svibnja 1998.

KOLINDA U VUKOVARU: Mirna reintegracija rezultat je mudrosti Franje Tuđmana i srpskog vodstva

Povratak na Net.hr