Play ponuda

DJELATNIK MZOS-a KOJI PRIMA 11.000 KN, A NIŠTA NE RADI, POKRENUO BLOG: / 'Bilježim apsurde'

Image
Foto: Pixsell, Facebook

Ministarstvo će protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti

5.4.2018.
17:43
Pixsell, Facebook
Play ponuda

Bivši glasnogovornik Ministarstva obrazovanja i znanosti Duje Bonacci, koji sada radi kao službenik, u medije je dospio jer je otvoreno kazao kako prima plaću od gotovo 11.000 kuna bruto, a da ništa ne radi. Tvrdi i kako mu ne daju zadatke jer je u sukobu s ministricom, a ne žele mu dati niti sporazumni otkaz. Bonacci je sad na Facebooku pokrenuo blog naziva Uhljeblog.

'Nakon mojeg istupa javilo mi se puno ljudi iz uprave koji tvrde da im ideje ne prolaze. Želim ih okupiti i pokazati na konkretna rješenja kako bi javna uprava bila bolja', rekao je Bonacci.

Već ima spremne tekstove

Navodi kako već ima niz spremnih tekstova, od kojih će se jedan baviti apsurdima potpisa i parafa koji produljuju rokove za dokumente do besvijesti, kao i istinu o tome koliko nekoj odluci treba da dođe od jedne do druge prostorije, prenosi 24sata.

Iz MZOS-a su komentirali slučaj, rekavši kako ne podržavaju ljude koji primaju plaću za nerad, no navode i kako s Bonaccijem nisu htjeli potpisati sporazumni prekid ugovora.

Ministarstvo tvrdi da su u njegovu radu uočene nepravilnosti

'U njegovu radu kao voditelja Nacionalne jedinice Eurydice su uočene brojne nepravilnosti. Dokumentacija je proslijeđena DORH-u. Sporazumni raskid ugovora ne može biti opravdan. Gospodin Bonacci u svakom trenutku može tražiti jednostrani ugovor o radu, a Ministarstvo će protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti', poručuju iz Ministarstva.

Bonacci ih demantira, a konačnu će odluku donijeti DORH nakon što izvidi situaciju.

Play ponuda
Play ponuda