U 5 do 12 počeo je prosvjed svih zaposlenika Klinike za tumore protiv Dijane Zadravec, predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

Okidač za izlazak pred bolnicu bio je novi okršaj na radiologiji, neslužbeno doznaje RTL.hr. Zadravec je navodno verbalno napala dr. Karolinu Bolanču Čulo nakon čega je liječnici pozlilo te je završila na hitnom prijmu.

"Jednoj kolegici je pozlilo jer ju je ova napala. Pet radiologa je dalo otkaz u Vinogradskoj u zadnjih godinu i pol radi nje", rekla je jedna sugovornica.

'Dr. Čulo imala je motiv'

Oglasila se i prozvana dr. Dijana Zadravec koja kaže da je liječnica, koja ju je danas kritizirala, supruga liječnika koji je, kaže, počinio kaznene radnje pa ga je prijavila.

"Dr. Čulo je imala motiv jer je supruga radiologa s mog zavoda, a koji je s Kalousekom počinio kaznene radnje koje sam prijavila. Iza ovog insceniranog događaja stoji motiv da zaštiti svog supruga i dr. Kalouseka koji su kaznenim radnjama odlučili pretočiti novac u privatni sustav. Potpisivao je stotine dokumenata, a i dr. Čulo je dobila zadatak desetak pacijenata. Ona radi privatno gdje radi 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem 10 onkoloških pacijenata. Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno pokušala napraviti incident, uzdisala i rekla da to neće učiniti", rekla je Zadravec.

"Godine 2013. osigurala sam da nitko unatoč štrajku liječnika nije zakinut za zdravstvenu zaštitu. Liječnici koji su popodne radili u privatnom sektoru, to su odbili učiniti. Kao predstojnica bila sam odgovorna organizirati pružanje pomoći", dodala je.

'Od mene ne doživljavaju nikakav mobing'

Obrušila se i na dr. Milasa: "Dr. Milas, s kojim sam razgovarala jutros, rekao je da se ispred Klinike odvija skup podrške odlasku troje radiologa iz Klinike za tumore. Oni istovremeno imaju svoje privatne ordinacije. Liječnici oko Kalouseka kradu novac poreznih obveznika, otkrila sam krađu i korupciju i za to posjedujem dokumente i sve sam prijavila."

"Što se tiče odnosa o odlaska radiologa, oni odlaze iz svih bolnica u Hrvatskoj u privatni sektor, u inozemstvo, u druge kuće… Radiološka oprema u Klinici za tumore je toliko zastarjela, već pet godina tražim bolju radiološku opremu", rekla je Zadravec i dodala da liječnici ne odlaze zbog odnosa sa šefom:

"Neki radiolozi su u godinu i pol promijenili tri radna mjesta. Meni se lijepe etikete, a u pozadini se krade novac javnozdravstvenog sustava i prelijeva se u privatne džepove. Od mene ne doživljavaju nikakav mobing. Sad se već ja osjećam mobingirana. Nije mi problem reći o čemu se radi i neću se skrivati iza anonimnih prijava. Smetam im jer ne žele da netko govori o tome. Za sve što govorim, imam dokaze i prijavljujem gdje moram."