HVALEVRIJEDNO

DJED MALENE MILE: ‘Stan je već prodan, novac će moj sin uplatiti u fond za liječenje druge djece’

Fond se ne bi punio iz akcije u akciju, nego bi se punio stalno i skupljao bi se novac za djecu koja nemaju sredstava da se liječe

Djed dvogodišnje djevojčice zbog koje se ujedinila cijela Hrvatska gostovao je u Dnevniku televizije N1 te izjavio kako je Mila dobro, vedra i vesela.

“Situacija je regularna, u tijeku su pretrage, koje su krenule odmah nakon što su se pojavili u bolnici. Nakon što se utvrdi činjenično stanje, krenut će se s terapijama”, kazao je Vladimir Rončević.

Potvrdio je da je stan već prodan.

Ostalo je 22 milijuna kuna, donacije i dalje stižu

“Tu svoju energiju i ogroman entuzijazam usmjerio je u dobrom smjeru. Njegov stan je prodan, kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece. Ideja je da se na razini Republike Hrvatske u Rijeci registira fond koji će financirati ovakve slične slučajeve. Mili je trebalo 15 milijuna kuna, ostalo je oko 22 milijuna i mislim da neke donacije još uvijek pristižu. To će biti u fondu kojim će se sanirati ovakvi i slični slučajevi”, objasnio je Rončević.

Kazao je kako je cijelu akciju vodio njegov sin okupivši ekipu na društvenim mrežama.

“Ja nisam okrenuo niti jedan telefonski broj u tzv. visokoj politici. Bilo je to isključivo u struci i u krugu prijatelja. Mediji su se uključili kad su vidjeli objave na društvenim mrežama i mislim da su to odradili na jedan izrazito kvalitetan, vrhunski, profesionalan način”, rekao je inače dugogodišnji novinar i urednik.

‘Fond da, ali priču bi morao voditi sustav’

Objasnio je što će biti s najavljenim fondom.

“Fond se ne bi punio iz akcije u akciju, nego bi se punio stalno i skupljao bi se novac za djecu koja nemaju sredstava da se liječe. Naravno da je rješenje sustav, ali ako sustav ne može, onda su ovakve akcije dragocjene. Ljudski život nema cijenu, on se ne može mjeriti vrijednošću kuća. Fond zaklade apsolutno da, ali priču bi morao voditi sustav”, zaključio je Rončević.

Povratak na Net.hr