DJEČJA BOLNICA SREBRNJAK PRED BANKROTOM: / "Radimo punom parom... što da djecu šaljemo doma?"

Dječja bolnica Srebrnjak u Zagrebu našla se u problemu nakon što je potrošila tri milijuna kuna više nego što joj je to HZZO odobrio.

8.2.2016.
20:14
PIXSELL, Anto Magzan
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

HZZO tvrdi da je Dječja bolnica Srebrnjak prekoračila tri milijuna kuna te su odlučili kako im to neće priznati i platiti. U bolnici, pak, tvrde da prekoračenja ne bi bilo da ne rade punom parom, piše RTL.

"Ja pitam hrvatsku javnost da li da kalkuliramo, da li da vraćamo djecu doma, ili da radimo. Ako ne budemo radili, kazneno smo odgovorni, ako je bolnica popularna, onda smo budale", požalio se ravnatelj Boro Nogalo ističući kako su novac dobro uložili, uz dozvole svih institucija. Veliko ulaganje im je i novootvorena jednodnevna kirurgija, ali i novi liječnički kadrovi.

"Otvorimo odjele koje nam dozvole, a onda nemaju novca"

U bolnici su smanjili i liste čekanja na otorinolaringologiji s godinu i pol na tri mjeseca. "Kad smo radili više nego treba i otvorili nove odjele po njihovoj dozvoli, oni jednostavno kažu da nemaju novaca", ogorčeno je ispričao za RTL Nogalo.

U HZZO-u, pak, kažu kako je Srebrnjak lani dobio više novca nego ikad prije, čak 36 milijuna kuna. "Tri milijuna neće biti plaćena, nego će biti vraćena zato jer su dobili već četiri milijuna kuna više od limita. Nadalje, brojke kažu da su napravili 4 posto više usluga, a zaradili 26 posto više novaca", rekla je ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec. Ravnatelj odmah odgovara kako njihova računica nije točna i dodaje kako se ipak radi - o djeci.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali