Play ponuda

'Želimo sinu što bezbolnije liječenje, ali ono je skupo'

shimmer fallback

'Nakon operacije Stjepan nas prepoznaje, ali nije u stanju s nama komunicirati.

4.7.2012.
15:53
Play ponuda

Životni mir peteročlane obitelji Borko iz Popovače prije pet mjeseci prekinulo je iznenadno saznanje o bolesti njihovog šestogodišnjeg sina, a prve informacije o bolesti dobili su kada su dijete u veljači nakon bolova u glavi i povraćanja odvezli u Opću bolnicu Sisak na prve pretrage.

Niz kemoterapija, pa zračenje

"Nakon što je ustanovljeno da Stjepan ima zloćudni tumor na mozgu koji je metastazirao obavljena je sredinom veljače operacija u Klaićevoj koja je trajala punih 11 sati. Nakon te operacije dijete je ležalo četiri mjeseca na onkologiji gdje je primao kemoterapije i mi smo ga ta četiri mjeseca svakodnevno posjećivali. Sada slijedi osmi ciklus kemoterapije nakon čega će imati pauzu od dva, tri tjedna pa ćemo ga ponovno voziti 32 dana na zračenje. Preostaju mu još šest ciklusa kemoterapije, a liječnici su optimisti", priča Stjepanov otac Zdenko Borko. Život njegove obitelji se nakon saznanja o Stjepanovoj bolesti sasvim promijenio, sve su podredili njegovom ozdravljenju, a planiraju prodati i kuću koju grade jer su troškovi liječenja veliki.

"Željeli bismo Stjepanu omogućiti što bezbolnije liječenje sa svim lijekovima koji bi mu u tome trebali pomoći, no oni su jako skupi i nisu na listama HZZO-a", kazuje Zdenko. On je zaposlen u autoservisu i jedini u obitelji radi jer majka Mirjana brine o Stjepanu i drugo dvoje djece Mariji (4) i Žanu (11). Njih pet živi od 3.000 kuna Zdenkove plaće.

'Prepoznaje nas, al' ne može govoriti'

"Nakon operacije Stjepan nas prepoznaje, ali nije u stanju s nama komunicirati. Prije nekoliko dana uspio je nekako izgovoriti riječi koje su sličile na Žan i poslije toga se rasplakao, izuzetno nam je teško, a moramo pred njim biti nasmijani. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli i koji će pomoći, Općini Popovača i Županiji na jednokratnoj pomoći, mojem poslodavcu Željku Miljaku na razumijevanju i podršci, i kolegama vatrogascima koji su također skupili pomoć, te crkvi. Bez toga mi ne bismo mogli putovati svakodnevno u http://danas.net.hr/specijal/zagreb i brinuti se o dvoje djece kod kuće. Jedina želja nam je da Stjepan ozdravi i bude ponovno sretan s bratom i sestrom", kazao je Zdenko Borko.

Svi oni koji žele pomoći obitelji mogu uplatiti bilo koji iznos na žiroračun majke Mirjane Borko. Račun je u Privrednoj banci Zagreb 2340009-3204365506. Troškovi liječenja su izuzetno veliki, a obitelj nema dovoljne prihode.

Play ponuda
Play ponuda