DRAMA U ŠIBENIKU

DJEČAK (5) NAKON CIJEPLJENJA ZAVRŠIO U BOLNICI: ‘Dovela sam dijete zdravo i odvela ga bolesnog’

Petogodišnji dječak iz Šibenika prije desetak dana završio je u bolnici nakon cijepljenja cjepivom Mo-Pa-Ru. Njegova majka ogorčena je zbog pomanjkanja informacija i šoka koji je proživjela, a liječnici samo navode kako se “ništa posebno nije dogodilo”.

“Neopisiv je strah, ogorčenje, nevjerica i neizvjesnost koju sam sa suprugom prolazila, nakon što je naš petogodišnji sinčić teškog obolio nakon cijepljenja u šibenskoj bolnici. Dovela sam dijete zdravo na cijepljenje, a odvela ga bolesnoga”, kazala je za Jutarnji list Andreja Perković Magazin iz Šibenika.

Andreja je pravu dramu proživjela 12. studenoga kada je sina cijepila cjepivom Mo-Pa-Ru. Nešto kasnije, kaže, jer je rođen kao beba s nedovoljnom težinom pa je stalno bio boležljiv.
“Nakon dobivenog cjepiva, po povratku kući dijete je dobilo čudne trzajeve, treskavicu i palo u nesvijest. Pozvali smo i hitnu, odmah su ga umotali u deku i bezuspješno pokušavali vratiti svijesti. Iz nesvijesti se probudio desetak minuta po dolasku na Odjel pedijatrije, no nije mogao odmah otvoriti oči. Nakon što mu je izmjerena temperatura od 38 stupnjeva, rečeno mi je da se radi o virusnoj infekciji. No, nakon dva dana hospitalizacije ustanovljena je bakterijska upala”, priča Perković Magazin dodajući kako je nitko nije upozorio na nuspojave. Mališan je u bolnici proveo pet dana. Budući da su liječnici utvrdili da je riječ o reakciji na cjepivo pozvani su i na neurološku kontrolu.

Pedijatrica: Ništa se posebno nije dogodilo

Inače, u otpusnom pismu iz bolnice za Andrejinog sinčića reakcija na cjepivo navodi se tek kao jedan od mogućih simptoma zbog kojih je dijete hospitalizirano. Voditeljica tamošnje pedijatrije dr. Nevenka Krvavica tvrdi kako se ništa posebno nije dogodilo.

“Odista mi nije jasno zašto gospođa Perković Magazin pravi toliko halabuke oko ničega. Ništa se posebno nije dogodilo, kod djeteta je došlo do reakcije na cjepivo bez težih posljedica. Poznato je da je cijepljenje obvezno, a roditelji su za ovo sami krivi jer svoje dijete nisu do sada redovito cijepili”, ustvrdila je ona.

Povratak na Net.hr