DIVJAK NE ŽELI ODUSTATI: / Ministrica pokreće razrješenje ravnatelja zadarske škole u kojoj je učenici žigosano 'U'

Image
Foto: Pixsell

'Svatko treba preuzeti dio odgovornosti za rješavanje nasilja u društvu koje počinje prevencijom vršnjačkog nasilja u školama", istaknula je ministrica

7.3.2019.
10:04
Pixsell
Play logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je na Facebooku kako će pokrenuti postupak za razrješenje Joze Dragića, ravnatelja zadarske škole, u kojoj je učenici žigosano ustaško "U" nakon što je potvrđeno da ga je Školski odbor odbio smijeniti.

Image
CURA ŽIGOSANA NA NASTAVI, A RAVNATELJU NIŠTA: /

Neće dobiti otkaz, odbor ga odbio smijeniti

Image
CURA ŽIGOSANA NA NASTAVI, A RAVNATELJU NIŠTA: /

Neće dobiti otkaz, odbor ga odbio smijeniti

Propusti u radu

"Nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za mladež protiv učenika koji je prošlog mjeseca nanio tjelesne ozljede kolegici u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, ovaj slučaj još uvijek nije zaključen. Prema informacijama koje je prosvjetna inspektorica dobila od škole, Školski odbor je jednoglasnom odlukom odbio prijedlog o razrješenju ravnatelja, usprkos nalazima prosvjetne inspekcije koji su ukazali na nedvojbene propuste u radu ravnatelja. Zato ću danas pokrenuti postupak za razrješenje ravnatelja", objasnila je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Borba protiv nasilja u školama prioritet je Ministarstva, a u njoj trebaju sudjelovati prije svega škole, odnosno ravnatelji, zatim osnivači, a na koncu i samo Ministarstvo, te dati sve od sebe kako bi se iskorijenilo nasilje u učionicama koje ne možemo i ne smijemo relativizirati i ignorirati. Svatko treba preuzeti dio odgovornosti za rješavanje nasilja u društvu koje počinje prevencijom vršnjačkog nasilja u školama", istaknula je ministrica.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo