ZADRAVEC SE OGLASILA O SMJENI S MJESTA PREDSTOJNICE KLINIKE: / 'Dirnula sam u osinje gnijezdo. Ovo je sramota...'

'Brojke pokazuju jedno, a ostat će kriminalci i korupcija u Vinogradskoj bolnici. Dirnula sam u osinje gnijezdo', poručila je Zadravec nakon odluke o njenoj smjeni

19.5.2021.
15:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec, danas je s tog mjesta smijenjena. Protiv nje su nedavno bili organizirani i prosvjedi, a prijavljena je i za mobing.

Zadravec je prokomentirala odluku ravnateljstva bolnice o svojoj smjeni za 24sata.

'Borba protiv korupcije mora se platiti glavom'

"Brojke pokazuju jedno, a ostat će kriminalci i korupcija u Vinogradskoj bolnici. Dirnula sam u osinje gnijezdo. Predstojnici i profesori koji rade paralelno u bolnici i privatnim klinikama ostaju kao ekipa voditi bolnicu, a to je tako kada želite uvesti reda i nemate privatan biznis", rekla je za Zadravec.

"Moja smjena je poruka građanima da se borba protiv korupcije mora platiti glavom. Nema poštenja i apsolutno nikakav zakon im ništa ne može," poručila je.

'Takvo stanje je neodrživo'

Odluku o njenoj smjeni donio je v.d. ravnatelja bolnice Zoran Vatavuk.

"Vođenje tog zavoda od strane prof. Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC-u Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima", poručio je Vatavuk.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali