VRTOGLAVI IZNOS

DIREKTOR SMETLIŠTA SAM SEBI ISPLATIO MILIJUN KUNA BONUSA: ‘Dovezao je hrpe otpada bez troškova. Nakaradno i moguće samo kod nas’

Iz tvrtke Piškornica – sanacije d.o.o., jedne od dviju tvrtki kćeri Piškornice d.o.o., potvrđeno je kako su svom direktoru Mladenu Jozinoviću, sukladno ugovoru o djelu, a nakon godišnjeg obračuna za proteklu godinu, isplatili jednokratnu nagradu za uspješno izvršenje ugovornih obveza u iznosu od milijun kuna neto.

Pritom se pozivaju na odluku Skupštine te dobit koju su ostvarili za 2016. godinu od 10.209,247 kuna.

Tako je Mladen Jozinović sam se bi isplatio milijunski bonus na temelju odluke Skupštine i Uprave, a uprava je on sam. Prema ugovoru o djelu, isplaćuje mu se i neto iznos od 10.000 kuna mjesečno.

APSURD MOGUĆ SAMO U HRVATSKOJ: Direktor javne tvrtke sam sa sobom potpisao ugovor pa si isplatio vrtoglavi bonus

U pojašnjenju Večernjem listu se ističe: “Tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište zbog poslovnih rezultata može financirati krovnu tvrtku Piškornica d.o.o., pred kojom je realizacija projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica”.

Tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište osnovana je kao tvrtka kći poduzeća Piškornica d.o.o. radi sanacije postojećeg odlagališta Piškornica u Koprivničkom Ivancu. Jozinović tvrdi da njeno poslovanje ne opterećuje proračune osnivače matične tvrtke Piškornica d.o.o., a to su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija te općina Koprivnički Ivanec. Čelnici tih županija i općine su i članovi Skupštine matične tvrtke Piškornica, u kojoj je Jozinović također direktor, kao i u drugoj tvrtki kćeri Piškornica – sanacije.

Osnivači se sad čude i kažu da nisu znali za bonus direktoru Jozinoviću, a odjednom im je čudan i način na koji tri tvrtke funkcioniraju.

Ivica Perhoč, član Nadzornog odbora matične tvrtke, kaže da nije znao za bonus. “Isplatiti milijun kuna bonusa samo zato što si dovezao hrpe otpada, a nisi imao troškove, je nakaradno i moguće samo kod nas. Nelogično je da tvrtka kći zarađuje veći novac od matične. Nadam se da će se sad ovo raščistiti do kraja”, kaže Perhoč dodajući kako je 1. siječnja donijeta odluka da osnivači više ne plaćaju “hladni pogon” Piškornice jer očito je da tvrtka kći dovoljno zarađuje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr