DIREKTOR DRŽAVNE FINANCIJSKE USTANOVE ODRŽAO DRAMATIČNU PRESICU: / Pustio je snimku na kojoj on sam prijeti i vrijeđa kolegu

Image
Foto: N1

Kotarac je iz Radničkog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izašao ranije ove godine, a pritom je Ponoša optužio da zapošljava podobne ljude sa stranačkim iskaznicama

24.9.2019.
11:03
N1
Play logo

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš jutros je održao press konferenciju na kojoj je pustio audiosnimku prijetnji i uvreda koje on sam izgovara. Tvrdi kako je snimku objavio jer je odonda predmet ucjena kojima je podvrgnut od kolege Mislava Kotarca, bivšeg predsjednika Radničkog vijeća u Fondu.

"Nikakvog opravdanja nema za korištenje izraza koje sam koristio bez obzira što je razgovor tajno snimljen", rekao je Ponoš, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Mislav Kotarac je zatražio razgovor na temu svog koeficijenta", dodao je te naglasio kako je taj razgovor zapravo bio ucjena na koju on nije pristao.

"Snimka je predmet ucjena koje traju godinu dana na razne načine i zato sam je odlučio podijeliti s javnošću", rekao je.

Kotarac je na bolovanju više od godinu dana

"Kotarac je na bolovanju više od godinu dana. Još uvijek je u stanju šoka i ne može se oporaviti, samo kad koristi godišnji se oporavi od šoka, ali zadnjeg dana godišnjeg opet padne u stanje šoka pa opet otvori bolovanje", kazao je šef Fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotarac je iz Radničkog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izašao ranije ove godine, a pritom je Ponoša optužio da zapošljava podobne ljude sa stranačkim iskaznicama. Tvrdio je i da je Ponoš u Fondu zaposlio devetero HNS-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da je ozbiljan problem "činjenica da su se kontinutirano snižavali kriteriji za ljude na rukovodećim pozicijama jer oni koje je direktor Ponoš bez natječaja imenovao nisu ispunjavali formalne uvjete".

Zbog napisa o zapošljavanju HNS-ovaca u Fondu ministar Tomislav Ćorić najavio je da će poslati upravni nadzor u Fond te ispunio najavljeno. No, nalaz je pokazao kako nema nepravilnosti, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo