PORUKA PLENKOVIĆU

ĐIKIĆEV ODLAZAK TEMA U SABORU: ‘Koja je to poruka mladim ljudima u Hrvatskoj, a desetine tisuća odlaze?’

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Riechembergh poručio je srijedu kako je neprihvatljiv odnos Vlade prema vrhunskim znanstvenicima rekavši kako je premijer Andrej Plenković “najuglednijeg znanstvenika (Ivana Đikića) uputio da ide kuda hoće ako mu ovdje nije dobro”.

“Profesor Đikić protestom je najavio da prestaje svoj znanstveni rad u Hrvatskoj, a ta je gesta dočekana od premijera posprdnim komentarom da on nije za to kriv i da je ovo slobodna zemlja iz koje može otići tko želi i kome nije dobro. Neprihvatljiv je odnos Vlade prema vrhunskim znanstvenicima”, rekao je Richembergh.

‘ZBOGOM HRVATSKA’: Ivan Đikić objavio da napušta domovinu zbog laži premijera Plenkovića

Ocijenio je da se bagatelizirai omalovažava gesta koju je učinio prof. Ivan Đikić kao jedan od najuglednijih hrvatskih znanstvenika. “Posljedice takvog odnosa prema želji da se domovine pomogne mogu biti goleme i to se odražava i na ukupnu sliku i ugled Hrvatske u svijetu”, rekao je Richembergh.

Tome se, kaže, pretpostavlja tolerancija mediokriteta i osrednjosti. “Mi nemamo tisuća znanstvenika koji žive u inozemstvu, a žele pomoći svojoj domovini. Ova Vlada koju mi nazivamo Titanic vladom unatoč svim upozorenjima ide od sante do sante i ne obazire se ni na upozorenja ni na dobronamjerne kritike”, rekao je HNS-ovac.

GRBIN: ‘Ima li Plenković autoritet? Ministri su mu se raspojasali sa savjetnicima’

“Koja je to poruka mladim ljudima u Hrvatskoj, a desetine tisuća odlaze? To je poruka ovdje nema prostora za vas ako želite kritički razmišljati, aktivno sudjelovati, tražiti svoje mjesto pod suncem i zahtijevati da vam se omoguće uvjeti za rad i život. Mi iz HNS-a i HSU-a oštro protestiramo zbog takve politike Vlade i zahtijevamo drugačiji odnos i prema znanosti i prema izvrsnosti”, zaključio je Beus Richembergh.

Povratak na Net.hr