banner

JAVNA PROZIVKA

ĐIKIĆ PROZIVA BEROŠA, ŠUKERA I ŠOSTARA: ‘Tko je platio testiranja nogometaša? Tko je odobrio? Je li to bilo vrijedno ulaganje u to krizno vrijeme?’

Njegovo jučerašnje pitanje brzo je dobilo odgovor

Molekularni biolog Ivan Đikić na Twitteru nastavlja s objavom otvorenih pitanja upućenih Vladi i ministru zdravstva Viliju Berošu. Obratio se i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimiru Šostaru te članu Znanstvenog savjeta vlade Draganu Primorcu.

“Možete li potvrditi da je u proljeće bilo dovoljno testova za testiranje svih oboljelih u Hrvatskoj? Tko je odobrio korištenje testova za mlade i zdrave sportaše u Zavodu Andrija Štampar? Je li to bilo vrijedno ulaganje za zdravlje građana u to krizno vrijeme?”, počinje Đikić, a dalje izravno proziva Šukera, Šostara te Primorca.

“Gosp. Šuker: Koliko je novaca platio HNS za testiranje nogometaša bolnici Sv. Katarina, a koliko Zavodu A. Štampar?  Gosp. Šostar: Koliko testova nogometaša ste napravili u Zavodu, koliko je to koštalo i tko je platio? Gosp. Primorac: Koliko troškova je uplatila vaša bolnica? Koliki je sveukupni broj testiranih nogometaša i gdje su serološki podaci objavljeni? Zašto sada taj uspješan hrvatski brand testiranja nogometaša (hvaljen od Fife i Uefe) ne koristite? Danas imamo veliki broj zaraženih nogometaša u klubovima bez vaše reakcije”, nastavio je Đikić.

‘Tko zarađuje na brzim testovima’

Njegovo jučerašnje pitanje preko Twittera dobilo je odgovor:

“Putem Twittera prozvao Beroša, upitavši ga: “molim vas nemojte blatite druge osobe, nego odgovorite: Tko je u sukobu interesa kao član znanstvenog savjeta i privatnik koji dobro zaraduje od brzih antigenih testiranja. Zašto testovi nisu uvedeni u sustav HZJZ-a?”

S ministrom se kasnije čuo telefonski.

“Hvala Viliju Berošu na telefonskom pozivu”, napisao je Đikić na Twitteru i dodao:

“Rekao je da je uvijek važno razgovarati, da nije upoznat s problemima, ali će javno odgovoriti na sva moja pitanja o testiranjima. Mediji mogu pratiti. Osobno dajem punu podršku cijelom HR zdravstvenom sustavu u ovoj teškoj situaciji.”

 

Povratak na Net.hr