Ivica Dačić, srpski ministar vanjskih poslova, osvrnuo se na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u vezi odlaska SDSS-ova potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na proslavu obljetnice Oluje u Knin. Podsjećamo, Plenković je izjavio da bi Milošević trebao doći na slavlje.

Portal B92 prenosi Dačićevu izjavu: "Hrvatska traži da na proslavi Oluje prisustvuje Srbin jer bi im tako bilo malo lakše na savjesti."

Inače, sprski ministar vanjskih poslova je za Pink televiziju rekao da se radi o "neviđenoj političkoj provokaciji" jer Hrvatska ne traži da se na proslavi pojavi predstavnik Srbije, već Srbin i to iz Hrvatske.

"Prije rata je u Hrvatskoj živjelo preko pola milijuna Srba, a sada ih je 180.000. Oni su izvršili etničko čišćenje vlastite države i izvršili su ono što je bio cilj svih pokreta na kraju i ustaškog pokreta", kazao je Ivica Dačić.

Isto tako, Dačić nije ostao dužan ni Crnoj Gori pa je rekao da joj zamjera što se osjetila prozvanom nakon što je on negodovao zbog odlaska predstavnika Crne Gore na proslavu Oluje u Knin.