STISLA ZIMA

OPREZ AKO KREĆETE NA PUT! Na cestama snijeg i kiša, a u Dalmaciji i snažan vjetar

U prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za danas, 12. studenoga navodi se da će biti oblačno i kišovito te vjetrovito vrijeme.

U gorskim područjima snijeg, a u nižim predjelima mjestimice susnježica, dok će u Dalmaciji biti pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih.

SNIJEG I EKSTREMNO OBILNA KIŠA POGODILI ISTRU: Vozače zapanjio ‘vodopad’ koji im se slijevao uz cestu

Poslijepodne i navečer postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje, najprije na Jadranu i u zapadnim područjima. U većem dijelu unutrašnjosti puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura, a u Dalmaciji i Slavoniji jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka na kopnu od 3 do 8, u gorju od -2 do 3, a na Jadranu između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva. Navečer osjetno zahladnjenje, osobito u unutrašnjosti.

STIŽU NAM HLADNOĆA I SNIJEG! U nekim dijelovima Hrvatske past će ga i do 20 cm

Snijeg u Lici i Gorskom Kotaru

Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje, u Lici i u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Zbog zimskih uvjeta u Gorskom kotaru, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica i cestama na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Čabra i Vrbovskog, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

snijeg
Na cestama kroz Gorski Kotar i Liku zavladali su zimski uvjetiFoto: Goran Kovacic/PIXSELL

Za sav promet zbog zimskih uvjeta zatvorena je županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Zbog snijega na autocesti A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela te čvora Gospić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je oko 500m.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis; Split-Hvar-Vela Luka-Ubli; Split-Hvar-Korčula; Novalja-Rab-Rijeka; Rijeka-Mali Lošinj.

Povratak na Net.hr