TRAŽI SE HITAN SASTANAK

RAT ZA NOVOG MINISTRA: ‘Ovo je ponižavajuće, danas trebaju pozvati Brkića i svi mu se ispričati’

Nakon što je Milijan Brkić povukao kandidaturu za mjesto ministra branitelja, oglasio se Miodrag Demo, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane.

Demo je zbog povlačenja Brkića zatražio hitan sastanak s premijerom Oreškovićem, ali za sada mu iz Banskih dvora nije stigao odgovor, potvrdio je gostujući za gostujući u Novom danu N1 Televizije.

Rekao je kako je razočaran, jer “nefunkcioniranje Oreškovića, Karamarka i Petrova dovelo je do sramoćenja hrvatskih branitelja”. Sramota je, kaže, da se donosi proračun, a da branitelji nemaju svog predstavnika.

DEGUTANTNO JE ŠTO NAS DO SAD PREMIJER NIJE ZVAO NA RAZGOVOR’: Odustao još jedan kandidat za ministra?

“Imamo proračun, a tko će ga braniti”

“Ovo je postalo mučno i ponižavajuće, da se mjesec dana ne može imenovati ministra branitelja”, rekao je Demo.

“Mislim da ne bi trebao proći ni sat, a kamoli dan, to je trebalo riješiti. Danas imamo proračun, a tko će ga braniti?”, pita se.

Miroslav Demo

“Ova situacija sliči na ponižavanje i mislim da danas trebaju pozvati Brkića i svi mu se ispričati, jer ako su gospoda iz Mosta dobila šest ministara, a Domoljubna 14, nisu trebali stajati na put tome da se Brkić imenuje ministrom, on je čovjek koji zna taj posao”, kazao je Demo.

Gostujući na N1 Televiziji, jutros je Branko Borković, jedan od kandidata za ministra branitelja, kazao kako je “degutantno što premijer nije njega i druge zvao na razgovor“.

Prema informacijama kojim Borković raspolaže, demograf Stjepan Šterc također je odustao od kandidature za ministra branitelja.

‘OVO JE SRAMOĆENJE BRANITELJA’: Demo zatražio hitan sastanak s Oreškovićem nakon Brkićevog odustajanja

MILIJAN BRKIĆ ODUSTAO OD MJESTA MINISTRA BRANITELJA: ‘Želim prekinuti tu mučnu situaciju’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr