UČINILI TO JOŠ U OŽUJKU

DEMANTIJ IZ VLADE: ‘Nismo pokrenuli nikakvu inicijativu kojom bi od građana tražili donacije’

Radi se o tome, objašnjava Vlada, da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv covida-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr

Vlada je u ponedjeljak demantirala medijske napise o tome da je odjednom pozvala građane na donacije u borbi protiv covida-19, ističući da je pristupna točka za one koji žele donirati novac i opremu na internetu dostupna već osam mjeseci.

“Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije”,  objavila je Vlada facebook status istaknuvši da su netočni medijski napisi da su odjednom pozvali građane na donacije.

VLADA MOLI GRAĐANE ZA POMOĆ: Traže donacije novca i medicinske opreme; Društvene mreže gore: ‘Jel ovo neka zaj***ncija?!’

Pristupna točka za donacije otvorena još u ožujku

Radi se o tome, objašnjava Vlada, da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv covida-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr.

Ističe da je pristupna točka s objedinjenim informacijama o donacijama aktivna već gotovo osam mjeseci, ali ne kao poziv Vlade građanima, nego za lakši pristup svima koji su se sami javili i zainteresirani su donirati novac ili medicinsku opremu u borbi protiv covida-19.

Mediji su u nedjelju objavili da se na stranici koronavirus.hr, službenoj stranici za sve informacije o tom virusu, pojavila nova rubrika “Donacije”. Kada se klikne na nju dolazi se do službene objave Vlade koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv koronavirusa.

VLADA OTVORILA RAČUNE ZA DONACIJE GRAĐANIMA POGOĐENIM POTRESOM I KORONAVIRUSOM: Kreću akcije ‘Zajedno za Zagreb’ i ‘Hrvatska protiv koronavirusa’

Povratak na Net.hr