DELOŽACIJA PODUZETNIKA: / Sinovčić mora izaći iz doma u kojem živi s obitelji, a nekad je bio vlasnik 13 stanova

Deložacija je protekla mirno i bez problema, a Sinovčić je jedino zatražio odgodu od 10-15 dana radi prenošenja stvari. Stan bi, prema novom dogovoru, trebao isprazniti do 5. veljače.

25.1.2018.
20:36
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Reno Sinovčić, kontroverzni zadarski poduzetnik, jučer je deložiran iz svojeg stana od 109 metara kvadratnih u Zadru zbog ovrhe koju je provela tvrtka Finesa Credos d.d. jer Sinovčić nije podmirio dug za kredit.

U aferi 'Ribar' izvukao više od 120 milijuna kuna

Podsjetimo, Sinovčić iza sebe ima i USKOK-ovu optužnicu koja ga tereti da je u aferi Ribar fiktivnim ugovorima i lažnim kompenzacijama iz tvrtke Vox i NK Zadar izvukao 120 milijuna kuna. Gubitak njegova stana posljedica je te afere. Kredit je Sinovčić podigao jop 2011. za svoju propalu medijsku tvrtku Vox. Radi se o 1.640.000 kuna, a ovaj se zadarski poduzetnik obvezao da će dug vratiti kroz dvije rate. Obje rate došle su na naplatu te iste godine. Kako Sinovčić nije vratio novac, došlo je do pokretanje postupka ovrhe i deložacije iz stana u kojem živi sa suprugom i kćerkom, piše Slobodna Dalmacija.

Odgoda zbog prenošenja stvari do 5. veljače

Deložacija je protekla mirno i bez problema, a Sinovčić je jedino zatražio odgodu od 10-15 dana radi prenošenja stvari. Stan bi, prema novom dogovoru, trebao isprazniti do 5. veljače. Ovo nije prva deložacija kontroverznog zadarskog poduzetnika i njegove obitelji. On je uspio isposlovati odgode raznim žalbama i parnicama, još od 2013., a posljednji je put deložacija odgođena prošle godine u prosincu. Sinovčić je u jednom trenutku bio vlasnik ili je imao pod kontrolom čak 13 stanova, što na njegovo ime, što na ime njegovih tvrtki. Neke od tih stanova koristili su nogometaši Zadra, neke je prodao, a neke iskoristio kao poslovne kompenzacije, piše Slobodna Dalmacija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali