SVE VIŠE SVJEDOČANSTAVA

DEKANICA AKADEMIJE DRAMSKIH UMJETNOSTI: ‘Nažalost, imamo dva slučaja gdje se čini da se radi baš o seksualnom zlostavljanju’

‘Mi nemamo dovoljno svijesti do koje mjere su prisutne te takozvane šale i vicevi na račun žena i njihovog izgleda, a to se zove seksualno uznemiravanje’, smatra glumica Urša Raukar

Nakon što su zaredala javna svjedočanstva glumica iz čitave regije o seksualnim zlostavljanjima koja su trpjele od svojih učitelja glume, javni istupi nekih hrvatskih glumica govore da je sličnih zlostavljanja bilo i na Akademiji dramskih umjetnosti (ADU) u Zagrebu.

MILENA RADULOVIĆ NA SUDU: Vidno blijeda progovorila o seksualnom zlostavljanju poznatog nastavnika glume

Istražuju se navodi o zlostavljanjima na ADU

Ondje je oformljena radna grupa čiji je zadatak da istraži te navode.

“Nažalost, imamo dva slučaja gdje se čini da se radi baš o seksualnom zlostavljanju”, kazala je za Dnevnik Nove TV dekanica ADU-a Franka Perković.

Ona je pozvala sve studentice i studente koji su imali takva iskustva da se jave.

“To je zločin i nije bitno je li žrtvi trebalo 20 godina ili 2 godine da to prijavi ili nije to nikad procesuirala pa joj je uništilo život”, smatra glumica Natalija Đorđević.

AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI ZAPRIMILA DESETAK PRIJAVA ZLOSTAVLJANIH STUDENTICA: ‘Da, imamo imena profesora-zlostavljača’

Nedovoljna svijest o seksualnom uznemiravanju

Urša Raukar kaže da je i sama imala takvo strašno iskustvo.

“I sama sam to prošla kada sam bila studentica, od jednog profesora na način da je pustio sve ostale studente da izađu, a mene je stisnuo u kut. Kako vidite, dovoljno sam velika pa sam se izvukla ispod njegove ruke, ali nikad više nisam došla na predavanje”, kazala je.

“Mi nemamo dovoljno svijesti do koje mjere su prisutne te takozvane šale i vicevi na račun žena i njihovog izgleda, a to se zove seksualno uznemiravanje”, dodala je Raukar.

“Učimo djecu da su dobra djeca ona koja su submisivna, ona koja su poslušna, ona koja ne stvaraju probleme, ona koja nemaju autentične potrebe”, rekla je za Novu TV Jelena Veljača iz inicijative “Spasi me”.

I DOMAĆE GLUMICE DOŽIVJELE SU SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE; Bilo ga je i na Akademiji: ‘Od opscenih govora, dodira…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr