'VIŠEMILIJUNSKA KORIST ZA PRORAČUN' / Drele se u Saboru zauzeo za frizersku industriju: 'Frizerima treba smanjiti PDV kad smo se za njih počeli zauzimati i mi ćelavi'

Image
Izvor: Matija Habljak/PIXSELL

Zastupnik Davor Dretar u Saboru se zauzeo za inicijativu vlasnika frizerskih salona koji traže smanjivanje PDV-a s 25 na 13 posto za svoje usluge

21.1.2022.
15:14
Matija Habljak/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zastupnik Davor Dretar (DP) prenio je u petak inicijativu neovisne grupe vlasnika frizerskih salona koja traži smanjenje PDV-a s 25 na 13 posto za frizersku industriju. Od toga bi se ostvarile višemilijunske koristi za državni proračun i veća zaposlenost u toj grani, rekao je zastupnik u saborskog govoru na slobodnu temu.

Image
TKO TO MOŽE PLATITI... /

Uskoro si nećemo moći priuštiti šišanje? Stigla je očajna vijest, pogledajte što frizeri planiraju nakon uvođenja eura

Image
TKO TO MOŽE PLATITI... /

Uskoro si nećemo moći priuštiti šišanje? Stigla je očajna vijest, pogledajte što frizeri planiraju nakon uvođenja eura

Objasnio je kako po trenutnim propisima frizerski saloni s godišnjim prometom do 300 tisuća kuna nisu u sustavu PDV-a, odnosno da u sustav ulaze čim prijeđu taj prag i PDV počinju plaćati u visini 25 posto što za posljedicu ima povećanje cijena krajnjim korisnicima. Na taj se način njeguje nepravedna konkurencija te se ne stimulira pravedan razvoj poduzetnika u frizerskoj industriji, istaknuo je Dretar.

Objasnio je višestruke koristi eventualnog smanjenja opće stope PDV-a na 13 posto. Povećao bi se broj salona u sustavu PDV-a i broj zaposlenika, a po "realističnom scenariju“ to bi donijelo prihod od 68 milijuna kuna u pet godina, naveo je zastupnik.

"Frizerima treba smanjiti PDV kad smo se za njih počeli zauzimati i mi ćelavi“, našalio se Dretar na vlastiti račun.

Nakaradna kazna zbog mlaćenja migranata

Vili Matula (ZLB) nakaradnom je nazvao uvjetnu kaznu koju je prvostupanjski disciplinski sud u Osijeku izrekao trojici interventnih policajaca snimljenih kako mlate migrante i nasilno ih vraćaju u Bosnu i Hercegovinu.

Prvostupanjski disciplinski sud u Osijeku izrekao im je kaznu uvjetnog prestanka državne službe, dok je volonter civilne udruge Dragan Umićević, koji je pomogao obitelji Hussain da dobiju azil, dobio kaznu od 60 tisuća kuna koju ne može platiti do braniteljske mirovine, ali su mu pomogli građani, naveo je zastupnik.

„Ova nakaradna odluka još je jedna teška šamarčina idealiziranoj slici Hrvatske koju Vlada i vladajući pokušavaju nametnuti“, poručio je Matula.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču