BIZNIS U ZAGREBU

DOZVOLA ZA STAN: USKOK reagirao na tvrdnje o korupciji u Gradu, iznesen još jedan slučaj

USKOK je reagirao na tvrdnje odvjetnice Maravić Pirš da članovi gradske komisije za preuranjenu dodjelu uporabnih dozvola bivaju nagrađeni nekretninama. Uz to se pojavio i još jedan svjedok koji za isti krimen tereti jednog zaposlenika Gradske uprave u Zagrebu.

Priča o zaposlenicima zagrebačke Gradske uprave koji dodjeljuju uporabne dozvole građevinarima, a zauzvrat dobivaju nekretnine dobila je svoj nastavak. Odvjetnici Ljiljani Maravić Pirš, koja je proteklog vikenda u javnost iznijela priču javili su se iz USKOK-a te će im ona podastrijeti dokaze.

Dvojac “zgrnuo” nekoliko stanova, garaža i apartman

HRT-u se u međuvremenu javio još jedan svjedok koji tereti zaposlenika gradskog Ureda za promet kupnju tri stana s četiri garaže i dva parkirališta te apartman u Vodicama tijekom samo četiri godine bez ikakvih kredita. Vlasnik stanova obavljao je tehnički pregled nad zgradama u kojima se oni nalaze, a njegova je supruga zaposlenica Ureda za financije u Gradu. HRT-u na telefonske pozive nije odgovarao.

Podsjetimo, odvjetnica Maravić Pirš, od svog je klijenta dobila dokumente koji ukazuju na to da su djelatnici gradskih komisija za dozvole dobivali na poklon nekretnine ako bi građevinarima dodjeljivali uporabne dozvole i prije no što su nekretnine bile useljive. Sve se to odvijalo tijekom 15 godina, a navodno se odvija i danas.

HRT/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr