OGLASIO SE I 'MEDIJATOR' / Juričan o sastanku s Vukovićem i Benčić: 'Nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Holdinga. Za mene je ta priča završena...'

'Nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti sam imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave', poručio je Juričan

14.10.2021.
8:45
Marin Tironi/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Posljednjih dana u medijima je glavna tema sastanak zastupnice Sandre Benčić (Možemo!) s bivšim šefom Zagrebačkog Holdinga Nikolom Vukovićem, ali i redateljem Darijom Juričanom. Benčić tvrdi da ju je Juričan kontaktirao da se Vuković želi sastati s njom, što joj nije bilo ništa čudno s obzirom da Juričan poznaje i nju i Vukovića.

Podsjetimo, Juričan jeprethodnih dana na pitanje medija da pojasni svoju ulogu na sastanku poručio da "igra golf do srijede", a sada se napokon oglasio.

“Svrha mog dolaska na sastanak u ponedjeljak 4.10.2021. bila je medijacija među stranama", kazao je Juričan, prenosi N1.

'Ne namjeravam sudjelovati u medijskom prepucavanju'

"Žao mi je što je došlo do medijskog prepucavanja, a ja u istome ne namjeravam sudjelovati. Također, nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti sam imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave.

Kao medijatoru među stranama, za mene je ta priča završena njihovim razlazom. Stranama želim puno uspjeha u daljnjem radu za dobrobit Grada Zagreba i u javnom interesu građana”, poručio je Juričan.

Podsjetimo, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ranije je rekao kako treba pitati Juričana i Sandru Benčić o navodima bivših članova Uprave Zagrebačkog holdinga da su bili prisutni na sastancima.

"Koliko sam shvatio, oni su na taj sastanak otišli na molbu bivšeg predsjednika Uprave Vukovića. Zašto su sve te stvari počele izlaziti van, to pitajte njih. Taj sastanak se dogodio nakon naše odluke kao Skupštine o razrješenju dva člana Uprave", kazao je Tomašević.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol, koji su na te dužnosti imenovani izravno u lipnju, razriješeni su "zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom". U Upravi su ostala tri člana imenovana na javnom natječaju, a jedan od njih, Ivan Novaković, imenovan je novim predsjednikom Uprave.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali