ČELNIK HSLS-a

KOSORU ŽAO ŠTO ŠVALJEK NEĆE U DRUGI KRUG: ‘Ona bi jedina mogla pobijediti Milana Bandića’

Čelnik HSLS-a Darinko Kosor izrazio je žaljenje jer nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek, koju je podržala njegova stranka, prema izlaznim anketama ne ulazi u drugi krug, a posebno mu je, kaže, žao jer je jedino ona mogla pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića u drugom krugu.

“Rezultati su odlični i Sandra Švaljek je dobila gotovo 18 posto, naša lista gotovo 13 posto. Meni je naravno žao, kao i ljudima iz našeg stožera da nije ušla u drugi krug jer ona je nakon 17 godina prvi kandidat koji je u svim relevantnim anketama pobjeđivao Bandića u drugom krugu”, rekao je Kosor za Hinu.

Besmisleno je, ističe, glasovati za kandidate koji ne mogu pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, no dodaje da se volju građana treba poštovati.

Raspoloženje u našem stožeru nije loše i zadovoljni smo rezultatom. Ponudili smo najboljeg, najstručnijeg kandidata koji je mogao pobijediti Bandića, rekao je Kosor.

Prema izlaznim anketama, Sandra Švaljek na trećem je mjestu s osvojenih 17,7 posto glasova. Prvi je Milan Bandić s 31 posto, a druga Anka Mrak Taritaš s 26,8 posto glasova.

Dolazak Sandre Švaljek u Matis Absolut Lounge na Trgu Stjepana Radića, gdje je sjedište njezina izbornog stožera, očekuje se oko 22 sata, a do sada se tamo okupilo pedesetaka simpatizera.

Povratak na Net.hr