'EUROZONA JE NEDOVRŠEN PROJEKT...' / Dolenec o stavu Možemo! oko uvođenja eura: 'Treba nam šira rasprava o tome što znači ostati bez svoje valute'

'Kada nemate vlastitu valutu, ostaje vam interna devalvacija, a to znači i manje troškove rada. To nije dobro i treba nam puno šira rasprava što to znači ostati bez svoje valute', rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika

5.9.2021.
16:42
Marko Prpic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, Danijela Dolenec, gostovala je u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

Na početku je govorila o ambicijama Možemo! na nacionalnoj razini, rekavši da "svaka politička stranka na kraju krajeva želi osvojiti vlast".

Osvrnula je potom na protekle lokalne izbore. Dolenec je kazala kako je stranka dobro planirala izlazak u sredinama u kojima su imali organizacije budući da su vijećničke mandate osvojili svugdje gdje su izašli na izbore.

"Ne vidim zašto ne bismo u iduće tri-četiri godine to iskoristili. Ne bavimo se samo Zagrebom. Tomislav, Luka i ja smo u gradskoj upravi, ostali u drugim sredinama stječu iskustva i u tri godine ćemo to dobro iskoristiti", poručila je.

Komentirala je potom rast BDP-a i vladavinu Andreja Plenkovića, rekavši kako politiku ne voli promatrati kroz prizmu jednog čovjeka, a rast BDP-a istaknula je kao pozitivno. Ipak, dodala je kako postoji niz strukturnih problema koji se ne rješavaju - nejednakost i neaktivnost radnog stanovništva te socijalna isključenost zbog teritorijalnih nejednakosti.

"Jesmo za to da se smanji broj gradova, općina i županija jer smatramo da se s manje jedinica može postići više", poručila je.

'Treba nam šira rasprava o tome što to znači ostati bez svoje valute'

Govoreći o pitanju uvođenja eura, Dolenec je rekla da stranka Možemo! nema usuglašen stav oko toga treba li održati referendum. No, smatra da treba provesti širu društvenu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Kada nemate vlastitu valutu, ostaje vam interna devalvacija, a to znači i manje troškove rada. To nije dobro i treba nam puno šira rasprava što to znači ostati bez svoje valute. Eurozona je u najmanju ruku nedovršen projekt jer ne postoji zajednička fiskalna odgovornost, nema zajedničkog duga ili zajedničke porezne politike", kazala je.

Osvrnula se i na najavu kako će se u Zagrebu vijoriti manje hrvatskih zastava nego što je to sada slučaj, pojasnivši da to ne znači da imaju nešto protiv hrvatskih zastava, već se radi o prioritetima nove gradske vlasti, a koje se tiču ušteda.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali