MODELI FINANCIRANJA

U VLADI ODRŽAN SASTANAK SAVJETA ZA INU: ‘Dobili smo informaciju od konzultanata, to je korak ka otkupu od MOL-a, slijede razgovori’

“Reotkup je naše strateško opredjeljenje na koje smo se obvezali 2016. godine”, kaže Ćorić. Ministar je rekao da će se u sljedećoj fazi ići prema traženju strateškog partnera

U Vladi je danas održan sastanak Savjeta za Inu, kojemu je predsjedao premijer Andrej Plenković. Konzultantska tvrtka Lazard predstavila je svoje viđenje vezano uz moguć otkup udjela MOL-a u Ini od strane Hrvatske.

Nakon sjednice, novinarima se obratio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić:

“Savjet za Inu je primio prvo izvješće o dubinskom snimanju, u idućih mjesec dana stiže i finalno izvješće. Sad slijedi intenzivna komunikacija s drugom stranom, očekujemo i sastanak s Mađarima krajem mjeseca”, kaže ministar.

Na pitanje što točno stoji u izvješću, odgovara:

“Tamo je analiza svih triju segmenata poslovanja kompanije. Dobili smo informaciju kako konzultanti vide biznis Ine”, rekao je Ćorić dodavši kako je ovo samo jedan od koraka ka ponovnom otkupu dionica Ine.

‘Treba ići u reotkup’

“Reotkup je naše strateško opredjeljenje na koje smo se obvezali 2016. godine”, kaže Ćorić.

Ministar je rekao da će se u sljedećoj fazi ići prema traženju strateškog partnera.

Plenković: Sastanak sadržajan i kvalitetan za daljnje korake

Premijer je članove Vlade izvijestio da je Lazard predstavio preliminarno izvješće, da se konačno očekuje tijekom srpnja, a da slijedi i nastavak razgovora s MOL-om.

“Ono što je bitno je da je za realizaciju ove transakcije potreban dogovor dviju strana. Mi nastavljamo s aktivnostima u smjeru koji smo odredili. Mi ćemo u tom kontekstu voditi računa o zaštiti interesa Hrvatske i naravno i interesa same kompanije. Prema tome, ovaj sastanak ocjenjujemo vrlo sadržajnim i kvalitetnim za daljnje korake i dobru stručnu i analitičku podlogu”, istaknuo je Plenković na sjednici Vlade.

Povratak na Net.hr