DAN D

DANAS SE DONOSI ODLUKA O PLOČI U JASENOVCU? HOS će u 11 sati objaviti rezultat dogovora s Vladom

Danas u 11 sati zagrebačka Udruga dragovoljaca HOS-a (UDHOS) održat će konferenciju za novinare na kojoj će, po svemu sudeći, objaviti rezultat pregovora s Vladom o sudbini spomen-ploče u Jasenovcu.

Neimenovani izvor iz UDHOS je za Večernji list kazao kako je vjerojatnije da će s Vladom postići dogovor o premještanju ploče negdje na područje Novske, a bez micanja amblema na kojem je ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’. U slučaju da dogovor ne bude postignut i Vlada sama odluči skinuti ploču, tada će UDHOS podići kaznenu prijavu.

PLOČA IZ JASENOVCA SELI U NOVSKU? ‘To je nedopustivo i ako do toga dođe, bit će to rezultat kukavičke politike briselskog poslušnika Plenkovića’

HOS-u je samo jedna opcija prihvatljiva

“Danas završavamo pregovore, postigli dogovor s Vladom ili ne, jer ne želimo da nas se više razvlači, naziva fašistima i uvlači u 1941. godinu”, kazao je za Večernji list izvor iz UDHOS-a.

Također se doznaje da je pripadnicima HOS-a jedino prihvatljivo rješenje premještanje ploče bez micanja amblema s natpisom “Za dom spremni”.

Ranije je premijer Andrej Plenković najavio da će se rješenje ovog pitanja naći do 14. rujna kada započinje jesensko zasjedanje Sabora. Potpredsjednik Vlade i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar sinoć je u razgovoru za Novu TV kazao da bi se rješenje za spomen-ploču moglo znati već na današnjoj sjednici Vlade.

PROCURIO NESLUŽBENI PLENKOVIĆEV PLAN: Evo što Vlada namjerava učiniti sa spomen-pločom HOS-a u Jasenovcu

 

Povratak na Net.hr