STIGLO JE PROLJEĆE

DANAS NAS ČEKA PREDIVAN, SUNČAN I TOPAO DAN: Temperature do 18 stupnjeva, ali nemojte se previše veseliti

Oni koji su jutros iz domova izašli u kaputima požalit će to u trenucima kad se budu vraćali s radnih mjesta, jer temperature danas rastu i do 18 stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vrijeme danas bit će većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva, dok će mjestimice u gorju biti nešto niža.

Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Dalmacije gdje povremeno može biti slabe kiše. Puhat će umjeren i jak, ponajprije u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo.

Temperatura na kopnu, primjerice u Zagrebu, danas će rasti do 15 stupnjeva Celzijevih. U Osijeku će biti i stupanj više, a isto vrijedi i za Slavonski Brod.

No, temperatura u Rijeci danas neće rasti iznad 10 stupnjeva, a Zagreb će biti topliji i od Splita, Dubrovnika ili pak Zadra. U svim tim gradovima temperatura danas neće prelaziti 13 stupnjeva Celzijevih.

Nagli porast temperatura trajat će danas i sutra, dok se tijekom vikenda očekuje pogoršanje. Na kopnu će biti kišovito s temperaturama nekoliko stupnjeva nižima nego danas. Temperatura će ponovno početi rasti s početkom sljedećeg tjedna, kada se ponovno očekuju prave proljetne vrijednosti, prognozira DHMZ.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr