DANAS ĆE IVICI TODORIĆU BITI IZREČENA PRVA PRESUDA: / S još troje oštetio je Agrokor za 1,25 milijuna eura?

Prema optužnici, Todorić kao ondašnji predsjednik uprave Agrokora te Huljev kao izvršni direktor financija, 2013.

7.10.2020.
9:06
Marko Lukunić/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za zlouporabe na štetu te tvrtke 'teške' 1,25 milijuna eura bit će objavljena u srijedu u 13 sati na zagrebačkom Županijskom sudu.

Na optuženičkoj klupi uz Todorića su u ovom slučaju nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi. Presudu će objaviti sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić.

Platili fiktivne konzultantske usluge 1,25 milijuna eura

Todorić kao ondašnji predsjednik uprave Agrokora te Huljev kao izvršni direktor financija, optuženi su da su 2013. godine zlouporabili svoj položaj na štetu koncerna omogućivši plaćanje 1,25 milijuna eura švicarskoj konzultantskoj tvrtki, iako su znali da savjetodavne usluge nisu niti će biti obavljene.

Time se, prema optužnici, švicarska tvrtka nepripadno materijalno okoristila, dok je Agrokor bio oštećen za 1,25 milijuna eura. Nicole De Rossi, odgovornu osobu švicarske tvrtke, tužiteljstvo tereti da je Todoriću i Huljevu pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge.

Canjuga i Huljev stvarni vlasnici švicarske tvrtke

Trećeokrivljenu Pirošku Canjugu tereti se da je u svemu ovome sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljene. K tomu, u optužnici se navodi da su Canjuga i Huljev stvarni vlasnici švicarske tvrtke.

U ovom slulaju, nazvanom " malu Agrokor", svi osumnjičeni odbacili su optužbe. U onom "velikom" slučaju Agrokor, za koji je DORH podigao optužnicu 15. rujna, Todorić se tereti da je nezakonito pribavio više od milijardu kuna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali