MANJAK STRUČNOG KADRA / Izazvao bijes: Damir Vanđelić stručnjake iz ministarstava mami u svoj Fond - nudi im 30 posto veće plaće

Iz Vanđelićeva dopisa jasno je kako je Fond, osnovan prije deset mjeseci, još daleko od željene ekipiranosti, zbog čega njegov šef sve službenike tehničke struke, konkretno s polja arhitekture i građevinarstva, kao i stručnjake za javnu nabavu, poziva da iskažu interes za premještaj na niz radnih mjesta u službama Fonda

7.9.2021.
9:50
Marko Lukunic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić stručnjake iz ministarstava mami 30 posto većim plaćama, piše u utorak Večernji list, navodeći da osim zakonskih zavrzlama, poslijepotresnu obnovu koči i manjak stručnog kadra.

Uza sve imovinskopravne i zakonske zavrzlame koje koče obnovu nakon razornih potresa u Zagrebu i Petrinji, cijeli proces dodatno otežava kronični nedostatak kadra, koji je ovih dana izazvao pravi mali rat među tijelima zaduženima za obnovu, navodi dnevnik.

Vanđelić poslao dopis ministrima i Središnjem uredu za obnovu

Da je tomu tako, svjedoči i dopis koji je Fond za obnovu potkraj kolovoza poslao nekolicini ministarstava, ali i Središnjem uredu za obnovu.

U dopisu koji je Večernji list dobio na uvid šef Fonda Damir Vanđelić službenicima deficitarnih struka u Središnjem uredu nudi prelazak u Fond, u kojem se rad na radnom mjestu istog ranga plaća 30 posto više nego u ministarstvima i Središnjem uredu.

Iz Vanđelićeva dopisa jasno je kako je Fond, osnovan prije deset mjeseci, još daleko od željene ekipiranosti, zbog čega njegov šef sve službenike tehničke struke, konkretno s polja arhitekture i građevinarstva, kao i stručnjake za javnu nabavu, poziva da iskažu interes za premještaj na niz radnih mjesta u službama Fonda.

Dopisu je priložen i popis slobodnih mjesta, iz kojega je vidljivo da Fondu nedostaju ljudi koji bi mogli voditi konzervatorske poslove, stručnjaci za zbrinjavanje u privremenim objektima, kao i oni koji bi koordinirali samu obnovu, a traže se i stručnjaci za javnu nabavu i fondove EU-a.

Dopis izazvao ljutnju u Središnjem uredu za obnovu

Ukratko, Fond nudi premještaj na ukupno 26 radnih mjesta u svojim službama, pri čemu se Vanđelić poziva na činjenicu da je Zakon o obnovi propisao kako je riječ o poslu od interesa za RH i javnom interesu te na temelju toga poziva čelnike ministarstava i Središnjeg ureda za obnovu da službenicima koji to žele omoguće premještaj u Fond.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovaj je dopis, kako doznajemo, izazvao nemalu ljutnju u Središnjem uredu za obnovu, u kojem podsjećaju da su i oni zaduženi za isti posao od javnog interesa, koji njihovi službenici obavljaju za manju plaću, donosi Večernji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali