STRAH OD ZARAZE

DALMATINCI BIJESNI – ZAGREBAČKA BOLNICA NE ŽELI PRIMITI NJIHOVU DJECU: ‘Zar oni vrijede manje?’

Zagrebačka specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu, ‘Goljak’, do daljnjega je, zbog pojave ospica, zabranila dolazak sve djece iz Splitsko-dalmatinske županije na terapije kod njih.

Ta djeca inače u Goljaku u Zagrebu obavljaju vježbe, a sada im je to do daljnjega zabranjeno, neslužbena je informacija koju prenosi Slobodna Dalmacija.

Roditelji u šoku: ‘Djeci je terapija prijeko potrebna, sad će se stvoriti još veće gužve’

Informacije su novinarima dali roditelji iz Splita. Dvije su majke trebale za nekoliko dana svoju djecu voditi na terapije u Goljak, gdje su bili prethodno naručeni, no od tamo su ih nazvali i rekli da ne dolaze. Ogorčena majka nije mogla vjerovati da se takvo što događa.


Razlog zbog kojeg je bolnica poručila da djeca iz Splitsko-dalmatinske županije ne dolaze u Zagreb je pojava ospica u toj županiji. Roditelji su ipak u šoku.

‘Šokirana sam, pa riječ je o djeci s posebnim potrebama. Jasno mi je da na ovaj način žele zaštititi djecu u bolnici, ali što će biti s onom djecom kojoj je prijeko potrebna terapija, zar i oni ne “vrijede” isto kao i djeca u Zagrebu ili drugim županijama. Pa nema svako dijete u Splitsko-dalmatinskoj županiji ospice. Djeca na Goljak idu u dogovorenim terminima i sada će se stvoriti još veće gužve nego inače, jer će djeca kojima je sada “zabranjeno” doći na Goljak trebati nove termine’, rekla je jedna majka iz Splita, čije dijete već šest godina odlazi na terapije u ovu zagrebačku bolnicu.

Radi se, naime, o djeci s cerebralnom paralizom, epilepsijom, Down sindromom i drugim dijagnozama, kojoj je terapija u Goljaku prijeko potrebna, posebno kada se u obzir uzme činjenica da je to jedina takva bolnica u cijeloj zemlji.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr