DA, ŽELIMO ZABRANU RADA NEDJELJOM: / Istraživanje pokazalo kako dišu građani, a Plenković je već najavio kako će izgledati ovaj model

Prema istraživanju, Splićani i Zagrepčani podržavaju zabranu rada nedjeljom

21.5.2021.
15:05
Pixsell/Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Građani u Zagrebu i Splitu dominantno podržavaju zabranu rada nedjeljom, pokazuje istraživanje koje je za N1 provela agencija MASMI

Tako 65,3 posto građana Zagreba i 74 posto građana Splita podržavaju zabranu rada nedjeljom. Istraživanje je provedeno na 800 punoljetnih građana Zagreba i 500 punoljetnih građana Splita koji će glasati na lokalnim izborima. Ovo je anketiranje provedeeno između 5. i 13. svibnja.

Zabranu rada nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini, najavila je Plenkovićeva Vlada, a mnogi su analitičari kazali kako se radi o predizbornom potezu.,

Zabrana rada nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini, dobra je za hrvatsku obitelj i želimo dobiti potporu za taj potez kroz intenzivan dijalog, izjavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković nakon što je o tome na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća razgovarao sa sindikatima i poslodavcima.

Zabrana rada nedjeljom

„Smatramo da je ovo potez koji je u duhu naše tradicije i kulture i koji je dobar za nukleus hrvatskog društva, a to je hrvatska obitelj, zato idemo s ovim prijedlogom”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).

„Kroz intenzivan dijalog želimo dobiti potporu za prijedlog koji je balansiraniji i primjereniji nego što su to bili različiti prijedlozi u prošlosti”, dodao je .

Plenković je istaknuo da se prijedlogom o zabrani rada nedjeljom, uz izuzetak 16 nedjelja, vodi računa o Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, o gospodarstvu i dijelom potrošačkim navikama, a s druge strane ostvaruje ravnoteža poslovnog i obiteljskog života.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali