ČUDO U BRAČKOM KANALU: / Ronioci pronašli cestu koju su prozvali 'Splitska Atlantida'

Na polovici bračkog kanala, na udaljenosti dvije milje od Splita, 20 metara ispod površine mora nalazi se cesta. Pronašli su je ronioci podvodnoistraživačkog kluba Mornar iz Splita, javlja HRT.

11.9.2016.
8:08
Screenshot HRT

Podvodni istražitelji tražili su ostatke potopljene njemačke teglenice koja datira iz Drugog svjetskog rata i neočekivano otkrili nešto što izgleda kao cesta. "Meni se čini kao da nije prirodna pojava, kao da je to netko slagao. Ti blokovi su pravilni, stvarno izgleda kao kaldrma neka", rekla je Petra Hrnjak Skroza iz PIK Mornar u Splitu.

Cesta spajala Split i Supetar

Ekipa Mornara svoje je otkriće odmah prozvala "Splitska Atlantida". Ronioci kažu da je cesta dugačka preko kilometra, otprilike ide po sredini kanala i u blagom luku skreće prema Supetru. Nagađaju da je to mogao biti put koji je spajao Split i brački Supetar.

Već od prije je poznata legenda o cesti na dnu mora. Tako je supetarski ronioc Jerko Hržić na dnu mora otkrio nešto što ga je podsjećalo na put građen ljudskom rukom. Cesta je široka sedam metara, a napravljena je od pravilno posloženih blokova, je li riječ o arheološkom otkriću ili prirodnim silama presudit će struka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali