DOBRO SE PAZITE

CRVENO UPOZORENJE METEOALARMA: ‘Očekuje nas iznimno intenzivan meteorološki događaj, bit će vrlo opasno!’

Državni hidrometeorološki zavod najavio je za danas djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme, no na podvelebitskom području bit će iznimno opasno. Na to je upozorio crveni alarm DHMZ-a.

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano i uglavnom suho, a uz prolazno više oblaka malo kiše može poslijepodne pasti u istočnim krajevima. Najsunčanije će biti u Dalmaciji.

Vjetrovito uz umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu jaka, na udare i olujna bura. Vjetar poslijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 21 °C.

Očekuje nas izuzetno opasno vrijeme

Meteoalarm je za podvelebitsko područje za danas izdao crveni alarm. Očekuju se olujni i orkanski udari vjetra – čak i do 135 kilometara na sat.

DHMZ navodi kako će vrijeme biti vrlo opasno, što podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

‘Vrijeme je izuzetno opasno. Prognoziran je iznimno intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. Slijedite naredbe i savjete dane od vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere’, objasnio je Državni hidrometeorološki zavod.

Povratak na Net.hr