'Crno se piše cijelom gradu Sisku'

'Tu se ne radi samo o 1.100 radnika koji će dobiti otkaze.

19.10.2011.
11:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novi generalni direktor CMC-a Sisak Joachim Knospe obavijestio je u utorak sindikate da je Uprava donijela odluku o početku provedbe zbrinjavanja 1.070 radnika sisačke Željezare.

Prema tom planu radnici će primiti plaću dok rade, a do kraja godine trebala bi prestati proizvodnja, dok će nakon toga otkazni rok trajati između jednog i četiri mjeseca, ovisno o stažu. U to vrijeme radnici će također primati plaću, ali neće dolaziti na posao. Utvrđena je i visina otpremnine koja će iznositi 3.000 kuna po godini staža u Željezari.

Cijelom gradu ne piše se dobro

Predrag Abramović, glavni povjerenik Sindikata metalaca u CMC-u Sisak, rekao je za Danas.hr da se zatvaranjem Željezare ''crno piše'' cijelom gradu Sisku. Rekao i kako su razgovarali s generalnim direktorom te da za sada nema informacija o potencijalnom novom kupcu.

''Tu se ne radi samo o 1.100 radnika koji će dobiti otkaze. Zatvaranjem sisačke Željezare cijeli će se grad naći u problemima, jer postoje brojni kooperanti koji također žive od Željezare. Radi se otprilike o 6.000 ljudi koje čekaju teški dani'', rekao je za Danas.hr Abramović.

Rekao je kako jedini spas vidi u novom kupcu koji će zadržati djelatnost i ostaviti dobar dio radnika u Željezari, no naznaka da netko takav postoji – nema.

Vezani članci:

arti-201110071076006 arti-201110100774006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali