BOLNICE SU PREOPTEREĆENE

CRNI REKORDI DOLAZE NA NAPLATU, AKTIVIRA SE ARENA: Beroš otkrio koga će se tamo smještati

Božinović je kazao da će se odluku od mobilizaciji Arene donijeti u ponedjeljak

Danas smo ponovno oborili crni rekord te imamo čak 2421 novooboljeli.

“U čitavoj Europi i u svijetu raste broj novooboljelih. Mi smo negdje na sredini ljestvice europskih zemalja po incidenciji. Češka ima više od 1000”, kazao je na današnjoj novinskoj konferenciji Krunoslav Capak.

Ministar zdravstva Vili Beroš tom je prilikom isto iznio zabrinjavajuće podatke da  je na bolničkom liječenju jučer bilo 825 pacijenata te da danas imamo osmero više na respiratoru nego jučer.

“Nažalost, preminulo je osam naših sugrađana. Pratimo situaciju u KB Dubrava koja je glavni oslonac. Imaju 226 pacijenata, 6 više nego jučer. Prilagođavamo se dalje, odredili smo prioritete. Večeras je sastanak ekspertne skupine Kriznog stožera. Aktivirat ćemo od ranije postojeće planove, aktiviramo Arenu”, kazao je Beroš.

Detalji će biti poznati sutra

Božinović je kazao da će se odluku od mobilizaciji Arene donijeti u ponedjeljak.

STIGLE NOVE MJERE! Evo što sve stupa na snagu od ponoći

“U Areni će biti smješteni oni s blažom do srednje teškom kliničkom slikom. Imamo planiran kadar iz drugih zdravstvenih ustanova koji će se seliti u Arenu”, dodao je Beroš vezano uz mobilizaciju Arene.

Slični prijemi poput Arene moći će se otvarati i u drugim dijelovima Hrvatske, ali kada za to bude potrebe, poručili su iz Stožera.

Povratak na Net.hr