REKONSTRUKCIJA VLADE?

CRNA PROGNOZA ISKUSNOG POLITIČARA: ‘Truli kompromis unutar HDZ-a Plenkoviću će donijeti samo muke’

Hrvatska je konačnu dobila novu Vladu, a medijima i društvenim medijima sada se šire komentari raznih aktera, poglavito iz oporbe. Plenkovića i njegovu novu ekipu komentirao je i iskusni HNS-ovac Goran Beus-Richemberg.

‘Dobili smo novu vladu. U mnogočemu je osrednja a sastavljena je kao da je čini najmanje pet koalicijskih partnera bitno različitih svjetonazora. Najtanja je u resorima zdravstva i obrazovanja i znanosti. Tu je unutar HDZa sklopljen neki truli kompromis koji će premijeru permanentno zadavati muku i glavobolje. Barišić bi mogao biti Plenkovićev Crnoja, a Kujundžić njegov Šustar. Uska grla će vrlo brzo postati i resori zaštite okoliša i energetike, uprave te demografije, obitelji i socijalne skrbi jer su ministar i ministrica potkapacitirani za donošenje teških odluka koje treba početi donositi u energetici i koje čekaju socijalu.

Tajnik stranke Pametno i poznati hrvatski znanstvenik, Ivica Puljak, također je na Facebooku prenio svoje dojmove.

‘”O novoj vladi, najdiplomatskije moguće rečeno: moj znanstveni skeptični um je sad na 100%. Ništa ja njima ne vjerujem :-( Nakon najpovršnije moguće analize 1) strukture vlade (najveća u Europi), 2) prikazanog programa (-3 seminarski rad; dobre ruke) i 3) CVova ministara (plagijatori, samoproglašeni stručnjaci, zubar kao ministar uprave … čast iznimkama), moj optimizam o budućnosti je na ozbiljnoj kušnji.

Doduše svijetu dobro ide, danas se bavio uglavnom letovima u svemir. A mi za ministra dobili … a neću više :-(. Idem spavat”, napisao je Puljak.

Povratak na Net.hr