PRATI LJUDE PO NASELJU

ČOVJEK OD KOJEG STRAHUJE REMETINEC: ‘Pravi se da radi nešto na mobitelu, ali zapravo slika. Vadi mobitel čim vidi djecu’

Jedan sredovječni muškarac postao je osoba od koje se strahuje u zagrebačkom naselju Remetinec. Ovaj muškarac, kažu stanari, prati ljude automobilom, viri im kroz prozor, snima djecu mobitelom… Kažu kako su ga godinama prijavljivali policiji, ali se ništa po tom pitanju nije napravilo.

‘Imala sam osjećaj kao da mene čeka. Kad sam išla s posla znao je koji auto vozim i u retrovizor ga vidim iza sebe kako čeka da ja izađem van i da dođe na moju stranu ceste prema meni. Stvarno, osjećaj je jako neugodan. Jedan dan nakon sigurno mjesec dana takvih susreta na ulici, sam primjetila kako se zatrčava prema meni i paralelno hoda s mojom zgradom da vidi na kloji ću ulaz ja ući. I to je bilo nešto što je prelomilo u meni da odem na policiju i prijavim sve’, rekla je za Provjereno jedna od žena koja se susrela s ovim čovjekom.

Djeca iz ovog naselja kažu kako su ih roditelji upozorili da se pripaze. ‘Kad idem svaki put se stvori od nikuda. Ja bi si išla po sladoled, ali se ne usuđujem. Mama mi je rekla da se pazim i da ako ga vidim da bježim’, rekla je jedna djevojčica. ‘Pravi se ko da radi nešto na mobitelu, ali zapravo slika. Svaki put vadi mobitel kad vidi djecu, apsolutno svaki put sam ga vidjela da to radi kad sam u blizini’, dodaje djevojčica.

Protiv njega je čak u jednom trenu podnesena i kaznena prijava, ali policija niej utvrdila elemente kaznenog djela.

Ekipa Provjerenog dala se u potragu za spomenutim muškarcem, no on se nije pojavljivao. Ipak, kad su ga kasnije uočili, odbio je susret niti je htio odgovarati na pitanja.

Ipak, kasnije tog dana je uhićen, no kazneno djelo uhođenja i uznemiravanja je teško dokazivo. Na potezu je Državno odvjetništvo.

Povratak na Net.hr