SVESTRANI POLITIČAR

ČOVJEK ČIJI SU SAVJETI U PLENKOVIĆEVOJ VLADI ITEKAKO NA CIJENI: Ilčić otkrio koliki će honorar dobivati kao savjetnik ministrice kulture

Predsjednik Hrasta nedavno je postao posebni savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Tako će, uz plaću koju prima kao zaposlenik Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, za ovaj dodatni posao Ladislav Ilčić dobivati i mjesečni honorar od četiri tisuće kuna, navodi tportal.

“Obavljat ću savjetnički posao vezano za radna prava i status umjetnika, sudjelovat ću u pripremi novog Zakona o umjetnicima i novog Zakona o financiranju kulture te ću surađivati na reformi institucionalnog sustava”, rekao je Ilčić, dodavši kako nema već nekih konkretnih ideja koje bi predložio ministrici Obuljen Koržinek.

Do ožujka bio je posebni savjetnik ondašnjeg ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera.

Nije želio biti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

NAJŠOKANTNIJI GOVOR: Ladislav Ilčić u Saboru pričao kako ne da ženi da čisti WC!

Ilčić je rekao kako nije istina da je, prije nego što je postao savjetnik ministrice kulture želio biti savjetnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ali da ga je ministrica Blaženka Divjak odbila. Dodao je da Hrast ionako u u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ima svog državnog tajnika.

Rekao je i da neće doći na TradFest u organizaciji udruge Vigilare jer sa svojim sinfoničarima ima probe i koncert. Od članova vladajućeg HDZ-a na TradFest će doći samo saborski zastupnik Stier.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr