BIO JE SPOJEN NA KISIK / Pacijent pozitivan na covid pobjegao iz zarazne 'Fran Mihaljević' pa - umro

Ravnateljica klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', Alemka Markotić, kazala je da nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice

20.10.2021.
12:17
Marko Prpic / Pixsell

Muškarac (53) iz okolice Samobora koji je bio pozitivan na covid, prekjučer je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', gdje je bio spojen na kisik, piše Index. Nakon što je pobjegao iz bolnice, jučer je pronađen u naselju Hoto Ville kod majke gdje je preminuo.

"Poziv nam je stigao za intervenciju u Strmcu u Hoto Villama. Hitna je na mjesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968. bez svijesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tijekom reanimacije od njegove majke doznalo da je covid pozitivan, da je bio u bolnici 'Fran Mihaljević', da je pobjegao iz iste bolnice i da ga je policija bezuspješno tražila cijelu noć", rekli su iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Samovoljno napustio bolnicu

Iz policije su rekli da je osoba samovoljno napustila bolnicu.

"Znamo za događaj, reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju, u trenu pronalaska osobe unutar 24 h, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru", kazali su iz PU zagrebačke.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Alemka Markotić, kazala je da nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice.

"Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, no mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogla je izaći", pojasnila je Markotić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali