PROSVJEDNICI NA REBRU / Policija ih je popisala, oglasio se i ravnatelj: 'Četvero koji su se jučer odbili testirati su udaljeni s posla i neće biti plaćeni. Rad bolnice ne trpi, dapače, kolege su motiviraniji'

Prosvjednici su se ponovno okupili na KBC-u Rebro

5.10.2021.
7:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U ponedjeljak je počela primjena covid-potvrda u zdravstvu i socijalnoj skrbi, a s time i prosvjedi nezadovoljnih medicinskih djelatnika i antivaksera koji su im došli dati podršku.

Tako je na KBC-u Rebro skupina od tridesetak ljudi omela ministra zdravstva Vilija Beroša te ravnatelja Antu Ćorušića u davanju izjave za medije oko te teme, dok je na splitskim Firulama desetak nezadovoljnika izvrijeđalo ravnatelja tamošnjeg KBC-a Julija Meštrovića i predsjednika Upravnog vijeća Jugoslava Bagatina.

Nešto mirnije je prošao jutrošnji prosvjed na KBC-u Rebro, gdje je došlo desetak djelatnika te nekoliko antivaksera. Ispred bolnice je bilo i policije. Prosvjednici su se prije 7 sati okupili ispred ulaza u glavnu zgradu.

"Ući ćemo svi unutra. Ući će se bez testa, ovo je jedna manipulacija. Dosad nije trebalo. Sad treba. Ja sam već bio na radnom mjestu. Radim na internoj. Imam covid-potvrdu, ali namjerno nisam htio pokazati", otkrio je okupljenim novinarima jedan djelatnik Rebra.

Policija legitimirala prosvjednike

Pred bolnicom su i policajci u civilu, no uniformirana policija je zatražila od grupe prosvjednika osobne iskaznice te izdvojila nekoliko osoba iz skupine, zasad popisuju njihove podatke.

"I oni koji su cijepljeni prenose bolest, a nitko nije utvrdio jesu li zaštićeni. Nama koji nismo cijepljeni i testirani se brani da radimo. Radim ovdje 25 godina", rekla je jedna djelatnica koja prosvjeduje.

"Mi hoćemo slobodu, a ne covid-potvrde. Vidite da u Izraelu ljudima daju treću dozu, a da nitko ni ne provjerava razinu antitijela", nadovezao se netko iz skupine, koja se u međuvremenu pomaknula od ulaza u glavnu zgradu do kontejnera za trijažu.

'Njihovo je pravo da se ne cijepe, ali je obveza da se testiraju'

Iz KBC-a Rebro su kratko poručili da neće davati izjave, no o svemu se oglasio ravnatelj Ante Ćorušić.

"Prema izvješću naše sigurnosne službe bilo je 10-15 zaposlenika KBC-a Zagreb. Nisu bili agresivni kao jučer, nije bilo transparenata. Radi se o manjoj količini radnika koji ne žele poštovati mjere Stožera, ali to je njihov problem. Njihovo je pravo da se ne cijepe, ali je obaveza da se onda moraju testirati i to gratis. Mi ćemo poštovati zakone. Četvero koji su se jučer odbili testirati su udaljeni s posla i neće biti plaćeni. Rad bolnice ne trpi, dapače, kolege su motiviraniji. Sinoć sam slušao ministra Aladrovića koji je rekao da je krajnja mjera otkaz što i ovdje može biti slučaj. Svi mi znamo, ako smo uzeli ovaj poziv, prevencija je majka svega. Ne mogu razumjeti ako smo uzeli taj poziv, nema razloga da to odbijamo", poručio je Ćorušić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali