PROMJENE OKO COVID POTVRDA / Stiže važna novost za one koje su preboljeli Covid i cijepili se samo jednom dozom

HZJZ je danas objavio da je dosad cijepljeno 37,3 posto ukupnog stanovništva Hrvatske, odnosno 45 posto odraslog stanovništva

6.7.2021.
13:19
Pixsell

Onaj tko je prebolio Covid, a da mu je zaraza bila potvrđena PCR testom, moći će dobiti Covid potvrdu odmah nakon prve doze cjepiva i ona će vrijediti sedam mjeseci.

Dosad je ta osoba na potvrdu morala čekati 22 dana. Novo pravilo bi na snagu trebaloi stupiti za nekoliko dana, nakon validacije država članica EU-a, javlja Dnevnik.hr.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u travnju je donio preporuku da osobe koje su preboljele Covid i primile jednu dozu unutar šest mjeseci od toga, drugu ne trebaju. Iako druga doza ne treba iz zdravstvenih razloga, jer je imunitet jednak onima koji su primili dvije doze, dosad je bila potrebna iz administrativnih razloga.

Covid potvrdu za odlazak na koncert ili prisutnost nekom drugom događaju još nije moguće dobiti na račun preboljenja i prve doze. To bi se, kako smo naveli na početku teksta, uskoro trebalo promijeniti.

HZJZ je danas objavio da je dosad cijepljeno 37,3 posto ukupnog stanovništva Hrvatske, odnosno 45 posto odraslog stanovništva, pri čemu je najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut u Zagrebu.

Možda će te zanimati

PRVI PUT NAKON 300 GODINA / Konačno su spojeni sjever i jug: Vidiš, ja sam se već sad naježio...'; Evo koliko će most skratiti putovanje
Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali