banner

ODGOVORIO NA ZAHTJEV

ĆORIĆ OBJASNIO OTKUD NOVAC ZA SPAS GOSPODARSTVA, PA OPRAO MILANOVIĆA: ‘Te kritike ne stoje, a nisu ni ukusne’

Ministar gospodarstva i održivog razvoja poručio je kako Milanovićeva Vlada ‘gotovo ništa nije učinila po pitanju ovršenih građana’

Vlada je danas predstavila nove mjere za spas gospodarstva za vrijeme koronakrize. Poslodavci će tako do kraja godine dobivati novčane potpore ovisno o padu prometa, a mjere za skraćivanje radnog vremena su povećane.

“Vlada je ustrajna u tome da zaštiti prije svega naša radna mjesta, odnosno radna mjesta u realnom sektoru s jedne strane, s druge strane i likvidnost poduzeća, osigura da naši poduzetnici prežive ovo vrlo teško vrijeme. Da smo to uspješno činili u proteklom razdoblju govore podaci HZZ-a i HZMO-a. Broj osiguranika prije nekoliko dana, u petak, bio je 3000 veći nego što je to bilo u drugom mjesecu ove godine”, prokomentirao je nove mjere za HRT ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVE MJERE: Drastično se skraćuje radno vrijeme, potpore rastu, ali ovisit će o padu prometa…

SINDIKALISTI DJELOMIČNO ZADOVOLJNI NOVIM VLADINIM MJERAMA: ‘Neke stvari su dobre, ali jednu smatramo problematičnom’

Novac osiguran dobrim kreditnim rejtingom

Istaknuo je kako će se mjere produljivati, ovisno o potrebi, a potom pojasnio i otkud je država osigurala novac, ne bježeći, pritom, od toga da javni dug raste. “Naš javni dug raste nakon tri godine pada, a ova godina je donijela i pad gospodarske aktivnosti i rast javnog duga. Međutim, to nikoga ne treba zabrinjavati, Republika Hrvatska sa svojim kreditnim rejtingom može se zadužiti i potrebu za likvidnošću namiriti kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu”, pojasnio je Ćorić.

MINISTAR DETALJNO POJASNIO NOVE EKONOMSKE MJERE: ‘Zazivati sada najcrnji scenarij apsolutno nema potrebe. No, ako se on i dogodi…’

Neukusne kritike s Pantovčaka

Osvrnuo se i na zahtjev za produljenjem moratorija na ovrhe koji je Vladi uputio predsjednik države Zoran Milanović, istaknuvši da je on bio premijer čija Vlada “gotovo ništa nije učinila po pitanju ovršenih građana”.

“Mi smo u proteklih nekoliko godina učinili sve upravo da zaštitimo naše blokirane građane. Broj blokiranih građana smanjen je za oko 100.000, otpušteni su dugovi od strane jedinica lokalne samouprave, cijelog niza poduzeća koja su u vlasništvu države, niz izmjena Ovršnog zakona, pa u konačnici i dodatnih zakonskih akata išao je u smjeru olakšanja pozicije naših ovršenika, tako da kritike koje dolaze iz Ureda predsjednika Republike jednostavno ne stoje. U konačnici, one nisu ni ukusne s obzirom na sve ono što smo učinili upravo da zaštitimo naše građane”, poručio je Ćorić i dodao da će se rad nedjeljom regulirati novim varijantama Zakona o trgovini i Zakona o radu u prvom kvartalu iduće godine.

MILANOVIĆ NA FACEBOOKU NAPAO VLADU ZBOG OVRHA: ‘Stotine tisuća ljudi opet ste prepustili na milost i nemilost’

Povratak na Net.hr