BURNA RASPRAVA

ČITATELJI NET.HR-a O GENERALU STIPETIĆU: ‘Nisu ga voljeli jer se usudio reći istinu, još malo i u Hrvatskoj će ostati samo šatoraši i HDZ-ovci’

Matićeve izjave izazvale su brojne komentare naših čitatelja i žustru polemiku.

“Da su Amerikanci imali generala Petra Stipetića o njemu bi snimali filmove i bio bi junak”, rekao je jučer SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić zamjerivši nedovoljnu pozonost koja je u javnom prostoru posvećena smrti hrvatskog generala.

“Za generala Stipetića koji je dao nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske neće biti zakupljene sportske i koncertne dvorane, neće biti posebne regulacije prometa, udruge neće suzu pustiti i priopćenja pisati, a hrvatska katedrala duha, dalekovidnica jučer je u tzv. ‘porno terminu’ kad pošteni narod spava pustio mali dokumentarac o toj legendi Domovinskog rata, dok su se o nekima serijali puštali u elitnom terminu HTV-a”, naglasio je Matić aludirajući na smrt za ratni zločin osuđenog Slobodana Praljka.

Istaknuo je Matić i da je Stipetić imao manju mirovinu od mnogih ‘šatoraša’ koji su se žalili da je mala. Upravo ova zadnja izjava izazvala je brojne komentare naših čitatelja i žustru polemiku.

Neki čitatelji Net.hr-a smatraju da je Stipetić bio u nemilosti HDZ-a te da se upravo zbog toga njegovi uspjesi ne obilježavaju na odgovarajuć način.

Drugi su pak napali Freda Matića da je i on imao pristojnu braniteljsku mirovinu, a da sada kao saborski zastupnik zarađuje 17.000 kuna te da nije osoba koja bi trebala to komentirati.

Bilo je i onih koji su u pitanje dovodili Matićev ratni put.

Brojni naši čitatelji ipak su pokušali spustiti loptu na zemlju poručivši da ovo nije ni vrijeme ni mjesto za diskusiju o ‘šatorašima’, Praljku, Matiću, ratnom putu, već za odavanje počasti velikom generalu Stipetiću.

Povratak na Net.hr