CIJENE NAFTE SKOČILE NAKON NAJNOVIJIH VIJESTI O CJEPIVU: / Hrvatski naftni stručnjak objasnio je taj fenomen i otkrio što stoji iza toga

Image
Foto: Profimedia/PIxsell

Naftni stručnjak Davor Štern objašnjava da svaka vijest koja približava svijet normali, pa tako i vijesti o učinkovitosti cjepiva protiv koronavirusa,

16.11.2020.
19:08
Profimedia/PIxsell
Play logo

Nakon vijesti da je učinkovitost cjepiva protiv koronavirusa farmaceutske kompanije Moderna čak 94,5 posto, na međunarodnim su tržištima poskočile cijene nafte. Na londonskoj je burzi barel nafte "skočio" za 1,48 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje te njegova cijena iznosi 44,26 dolara. U Sjedinjenim Američkim Državama se barelom nafte trgovalo po 41,63 dolara, odnosno dolar i pol više nego ranije.

Image
SVIJET IMA JOŠ JEDNO CJEPIVO PROTIV KORONAVIRUSA: /

Tvrde da ima učinkovitost od čak 94,5%! 'Bolje ne može, to je doista izvanredno'

Image
SVIJET IMA JOŠ JEDNO CJEPIVO PROTIV KORONAVIRUSA: /

Tvrde da ima učinkovitost od čak 94,5%! 'Bolje ne može, to je doista izvanredno'

Objava Moderne, koja već u narednim tjednima planira podnijeti zahtjev za odobrenjem cjepiva u SAD-u, veže se na prošlotjednu obavijest američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha kako je njihovo cjepivo učinkovito na nešto više od 90 posto slučajeva, a u međuvremenu i Rusi tvrde kako je njihov Sputnik V učinkovit u 92 posto slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog optimizma, odnosno porasta cijena nafte na svjetskim tržištima jest nada da bi cjepivo moglo umanjiti štetu koje je cjelokupnom svjetskom gospodarstvu nanijela pandemija koronavirusa.

"Ta nesretna korona je cijeli svijet bacila u zastoj, lockdown, psihološki zastoj. Svaka dobra vijest koja približava svijet prema nekoj normali, diže očekivanja na burzama, sve dionice rastu. Korona je zaustavila tokove u svijetu, prvenstveno transport, turizam, velike potrošače derivata, industriju samu po sebi. Svaka vijest koja vraća svijet u normalu jasno da utječe na cijene", pojasnio je za RTL domaći naftni stručnjak Davor Štern.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo