'Cijeli kvart je zaražen otrovom i svi smo taoci nekog manijaka'

Stanovnici zadarskog predjela Bili Brig već više od mjesec dana žive u strahu od nepoznatog manijaka koji po zelenim površinama u kvartu baca otrov i truje kućne ljubimce.

Do sada su već uginula tri psa, četvrti je spašen u zadnji trenutak, a koliko je otrovano mačaka još se ne zna. Iako priča o trovanju životinja na Bilom brigu, na žalost, nije novost, sada je dobila novu dimenziju zbog koje su se uspaničili i roditelji čija djeca pohađaju osnovnu školu “Zadarski otoci” u tom kvartu, piše Zadarski hr.

Naime, na zelenoj površini ispred škole i u blizini vrtića u zadnjih je nekoliko dana u više navrata nađen otrov. Riječ je o mjestu gdje svakodnevno prolazi i igra se na stotinu djece.
”Ne daj Bože da neko dijete to slučajno podigne s poda i stavi u usta. A to su malene šarene kuglice koja baš djeci mogu privući pozornost! Strašno je ovo što se događa, cijeli Bili Brig je zaražen otrovom i svi smo taoci nekog manijaka kojemu očito nitko ništa ne može”, kaže jedna vlasnica psa iz Vinkovačke ulice.

Otrov pronađen i u parku

Osim kraj škole, otrov je nađen i u drugom dijelu kvarta, u parku blizu velikog igrališta na samom ulazu u Bili brig. Tamo su od otrova koji je bio sakriven u hrenovkama u zadnjih pola godine uginula dva psa.
”Više ne izvodim psa iz kuće bez da u torbici imam šaku soli. To savjetujem i drugim vlasnicima pasa. Ako primjete da se životinja počela čudno ponašati, odmah joj dati sol da otrov izbaci iz sebe i hitno pravac veterinar. Jedino tako ćete je spasiti”, kaže jedna stanovnica kvarta.

U zadarskoj policiji rekli su kako do sada nisu intervenirali jer im trovanje životinja na Bilom Brigu nije prijavljivano.
”Ali to ne znači da nam građani ne mogu prijaviti svaku sumljivu stvar koju uoče, pogotovo ako je riječ o šarenim bombončićima za koju sumnjaju da je otrov”, kaže glasnogovornik zadarske policije, Elis Žodan.
http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/793/bili-brig-u-strahu-nakon-sto-je-otrov-pronaden-blizu-skole-nadite-manijaka-koji-ubija-zivotinje-cijeli-kvart-nam-je-zatrovan

Povratak na Net.hr