VEĆ MAŠINA FUĆKA...

ČESI SE PRIPREMAJU ZA LJETOVANJE: I ovog ljeta planiraju uvesti turističke vlakove prema Rijeci, ali i još dva grada

Za razliku od prošle godine, turistički vlakovi iz Češke ove će godine dolaziti u Zagreb i Split, a i dalje je početna stanica Prag, zatim Brno i Bratislava i Budimpešta

Vlakovi češkog prijevoznika RegoJet i ovog bi ljeta, drugoga za redom, trebali voziti turiste iz Češke prema Rijeci, a po novom i u Split i Zagreb, dok će se autobusima putnici prevoziti po cijeloj jadranskoj obali od Istre do Dubrovnika, izvijestili su u srijedu iz RegioJeta.

Prva vožnja planirana je za 28. svibnja. Za razliku od prošle godine kada vlakovi nisu dolazili u Zagreb i Split i išli su u Ljubljanu, ove će godine dolaziti u Zagreb i Split, pri čemu s Ljubljana ne spominje. I dalje je početna stanica Prag, zatim Brno i Bratislava i Budimpešta. Osim autobusnog prijevoza po obalnim jadranskim odredištima u Hrvatskoj, vozit će od vlakova i u Kotor u Crnoj Gori te u Neum u Bosni i Hercegovini.

ČESI JEDVA DOČEKALI DOĆI U HRVATSKU: Rasprodane karte za ultrajeftine vlakove za jedan naš grad, moguće i povećanje broja linija

Prodaja karata počinje ovoga mjeseca

Početne cijene karata za prijevoz iste su kao prošlog ljeta, a RegioJet ih počinje prodavati u veljači. U lipnju i rujnu vlakovi bi trebali voziti tri puta tjedno, a u srpnju i kolovozu svaki dan, a isti dan kada dođu u Rijeku ili Split se i vraćaju za Češku.

U planu su kompozicije s 15 vagona i više od 650 mjesta. Plaćena karta uključuje doručak u vlaku kao i internet vezu, a moguće su rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe po cijeni za tri, prijevoz bicikla i druge usluge.

ČEŠKI PRIJEVOZNIK IMA IZVRSNU PONUDU: Vlakom od Praga do Rijeke za 166 kuna i besplatni doručak

Lani u oba smjera bilo 60 tisuća putnika

RegioJet će, kako se najavljuje, i ove godine nuditi paket aranžmane za Hrvatsku u suradnji s turističkim agencijama Čedok i Mediteran. Trenutno nudi aranžmane za odmor u jednom hotelu u Istri i jednom u Makarskoj, a ponudu širi na druge hotele u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Vlakovi RegioJeta prvi put su vozili prema Hrvatskoj prošlo ljeto te da je njima po podacima te tvrtke prevezeno više od 60 tisuća putnika oba smjera, s prosječnom popunjenošću linije od visokih 90 posto.

PREGOVORI SU PRI KRAJU: Uskoro starta izravna željeznička veza Prag-Rijeka, s uslogom internetske veze

Povratak na Net.hr