NEMA ODMORA

ČEKAJUĆI NOVU VLAST: Što rade službenici ministarstava dok još nije formirana vlada?

Nakon primopredaje vlasti u Banskim dvorima, s dosadašnjom vladajućom garniturom otići će i dio kadra koji je u ministarstvima postavljen po političkom ključu. No, veći dio zaposlenika u ministarstvima ostat će ondje i dočekati nove ministrice i ministre.

Drugi  riječima, službenici ministarstava u međuvremenu ne odmaraju čekajući nove nadređene već i dalje marljivo rade.

Redovni operativni poslovi

“Kolege rade i radimo ove redovite operativne poslove, pogotovo vodimo računa o tome da promidžba Hrvatske teče redovito”, kazao je za RTL tehnički ministar turizma Darko Lorencin.

Isti ili slični odgovori mogu se čuti i u ostalih 19 ministarstava. U Ministarstvu financija, primjerice, kažu kako je sve spremno za primopredaju vlasti. A u Ministarstvu uprave službenici i dalje redovito obavljaju svoje poslove rješavajući zahtjeve stranaka. Tako je i u svim službama Ministarstva zaštite okoliša i prirode…

“Nema razloga da se i dalje ne radi istim intenzitetom kao i do sada”, kazao je Siniša Kuhar iz Sindikata državnih službenika i namještenika.

NOVA VLADA: Stižu potpredsjednik za domovinsku sigurnost i druge promjene

Stvari se neće bitno mijenjati

Bivši ministar gospodarstva, danas profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ljubo Jurčić, objašnjava da službenici rade svoj tekući posao bez obzira na to jesu li ministar ili predsjednik Vlade došli na posao.

“Oni bi mogli raditi svoj posao i pet godina da vlade nema. Oni bi mogli raditi, Vlada samo mijenja smjer”, kaže Jurčić.

Ako, pak, nova vlada odluči napraviti neke rošade u ministarstvima, opet se stvari neće bitno mijenjati što se službenika tiče.

“Oni će vjerojatno ostati i raditi na istom mjestu i u istoj stolici, ali će se njihovo tijelo i radno mjesto zvati drugačije”, kazao je sindikalist Kuhar za RTL.

PRIVREMENA MJERA: Vlada produžuje članstva u upravama i NO-ima državnih tvrtki

 

Povratak na Net.hr